Віра Олександрович

Бути чи не бути: у Тернополі підготували звернення на захист пільг вояків АТО (фото)

З проектом звернення, прийнятого за основу для опрацювання робочою групою (утвореною спільним розпорядженням №169), вже можна ознайомитися на сайті Тернопільської обласної ради.

Нагадаємо, на 9-й сесії 17 липня було людно. Тоді до зали прийшли вояки АТО – представники різних громадських організацій вояків. І вони вимагали відміни монетизації пільг за проїзд для усіх, хто брав участь у військових діях на сході («Терен» писав про це докладно – ТУТ і ТУТ).

Отже, підготовку узгодженого проекту рішення Тернопільської обласної ради щодо відновлення фінансування компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян уже завершили і представили до уваги громадськості.

Документ1
Документ1

Що цікаво, звернення планують скерувати Президенту України, а також у Верховну Раду і Кабмін, але конкретних адресатів автори не назвали. Саме так депутати погодилися попросити відновити компенсації окремим категоріям громадян, які мають право на пільговий проїзд, відповідно до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їхнього соціального захисту». Причому робити це пропонують коштом державної субвенції місцевим бюджетам у безготівковій формі.

Документ2
Документ2

Чи задовольнить такий варіант звернення вояків АТО, побачимо уже 9 серпня. Адже, очевидно, вони прийдуть до депутатів знову.

Вояки АТО
Вояки АТО

До речі, розглянути цей документ політики пообіцяли поза чергою на наступній сесії обласної ради. Її уже призначили і навіть представили частину питань порядку денного (докладно читайте ТУТ прим.).

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео