Орест Сарматський

Пізні кавуни подорожчають (Агро-новини)

2001 (Copy)

Kurkul.com разом з FreshBot продовжують слідкувати за змінами цін на ринку овочів та фруктів.

Минулий тиждень був ознаменований відмінним стартом експортної компанії для смугастої ягоди, пише джерело. Кавуни встигли спробувати не тільки наші північні сусіди – Білорусь, а й активно йшов експорт в країни ЄС. Англія, Німеччина, Польща, Прибалтика і навіть Швейцарія – далеко не межа для наших виробників, якщо з розумом продовжувати сезон і залишатися в ринку.

Ціни на кавун в супермаркетах не сильно змінилися, покупці платили за ягоду від 5,90 грн/кг до 7,5-8,0 грн/кг у залежності від регіону. На оптових ринках особливого ажіотажу вже не було, але знайти якісний кавун для експорту було важко, а ціну за нього просили в межах від 4,2 до 4,7 грн/кг.

Спостерігалася стабільна але повільна тенденція до зростання реалізаційних цін.

Знімки з космосу демонструють посуху в Європі

Німецький астронавт Александер Герст опублікував на своїй сторінці у Twitter фото Центральної Європи, зняті з борту Міжнародної космічної станції. Зроблені астронавтом фото показують масштаби катастрофічної посухи в європейському регіоні.

За словами Герста, з висоти 400 км відкривається шокуючий вид. Великі європейські території, які повинні бути зеленими, наразі повністю коричневі.

– Це схоже на суміш пилу, піску і диму. Ніколи такого не бачив, – написав астронавт в коментарі до своїх знімків.

2002 (Copy)
2002 (Copy)

Аномальна спека охопила країни Європи в липні і зберігається до цих пір. У Німеччині через посуху обміліли великі річки і очікується найнижчий урожай за останні 100 років. У Греції, Швеції, Португалії та Іспанії спекотна і посушлива погода стала причиною виникнення лісових пожеж, які забрали понад сотню людських життів і знищили десятки тисяч гектарів лісу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео