Якою буде медицина у селах на Тернопільщині?

5

У селах Тернопільщини, будуть створені амбулаторії для того, аби їх жителям була доступна якісна первинна медична допомога.  

- Така медицина буде направлена на доступність до медзакладів та профілактику лікарями трьох небезпечних та поширених захворювань: цукровий діабет, астма та серцево-судинні хвороби, - заявив Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко. 

За його словами, сільська місцевість потребує забезпечення кваліфікованими лікарями, амбулаторією та транспортом. Міністр наголосив на тому, що держава дала поштовх до того, щоб покращити сільську медицину: кошти, нові стандарти, показала якою має бути спроможна мережа первинної допомоги. Саме така реформа може дати поштовх до покращення медицини у країні.

Генній Зубко пояснив, що під час втілення цієї програми буде створено 5107 амбулаторій, де кожен лікар буде обслуговувати від 1800 до 2200 мешканців на певній території. А після затвердження декларації її жителями, лікар зможе організувати свою роботу: зазначити вторинних пацієнтів, проводити профілактику захворювань та надавати первинну допомогу.

Джерело: Урядовий портал

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео