Тернополянам розповіли чому варто робити розтяжку

Что такое стретчинг

Одним із важливих чинників, які впливають на наше життя та здоров’я, залишаються саме харчування та спорт.

В одній із танцювальних тернопільських студій розповіли, про те, що таке стрейчинг та чому ним варто займатися.

У результаті недостатньої рухової активності в організмі людини порушуються певні нервово-рефлекторні зв'язки, тому цей процес призводить до регулярних збоїв у діяльності серцево-судинної й інших систем, порушення обміну речовин і розвитку інших захворювань.

Основний оздоровчий ефект стретчингу пов'язаний із підвищенням функціональних можливостей серцево-судинної системи і полягає в тому, що серце заощаджує свої сили в стані спокою й підвищує резервні можливості кровообігу в цілому під час м'язовій діяльності.

Стретчінг – це комплекс вправ, призначений для того, щоб ваші м'язи були еластичними, а суглоби гнучкими й рухливими. Завдяки розтяганню м'язів до них надходить більше крові, вони розслаблюються й стають більше еластичними. Суглоби здобувають більшу рухливість, у результаті чого збільшується гнучкість. Краща профілактика проти відкладення солей. Зосереджений, глибокий подих позитивно впливає на головний мозок, особливо після трудового дня.

Кілька правил при занятті стретчингом:

- краще тягтися менше, ніж занадто сильно;

- кожну позу розтягування потрібно тримати протягом 10-30 секунд, тобто так довго, щоб зникла навіть легка напруга. Якщо цього не відбувається, виходить, розтягання було занадто сильним і його потрібно обов'язково послабити, щоб домогтися необхідного, приємного відчуття;

- дихати необхідно повільно, глибоко й рівно. Не можна затримувати подих;

- кожну вправу починайте із вдиху. Тільки при нахилах потрібно спочатку видихнути;

- під час виконання вправи зберігайте стійке положення;

- під час виконання кожної вправи концентруйте увага на тій частині тіла, що розтягуєте. Так ви будете краще почувати себе.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео