Оксана Бучко

Тернополяни відтепер додатково платитимуть за велику ручну поклажу в лоукостах

ruchnaya-klad-v-samolet-1

На борт лоукостів Ryanair та Wizzair тернополяни зможуть взяти з собою лише одну невелику сумку. Іншу вони повинні здати у стійці реєстрації. Якщо ж бажання взяти великий багаж на борт літака надто велике, можна оплатити пріоритетну доставку під час бронювання квитків.

Такі зміни пояснюють потребою зменшити кількість затримок рейсів, які спричинені переважно перезагруженням бортів літаків ручною поклажею. Так, працівники змушені збирати багаж і передавати його у багажний відсік, пише momondo.ua.

Нові правила в Ryanair вводять з 1 листопада 2018 року. Тож пасажири, які оплатили послугу пріоритетної посадки (6 євро під час бронювання або 8 євро після бронювання квитка), зможуть пронести на борт 2 сумки ручної поклажі, велику 55x40x20 см та маленьку 40х20х25 см. Пасажири, які не оплатили пріоритетну посадку, зможуть пронести лише малу ручну поклажу розміром до 40х20х25 см, яка має поміститись під сидінням. Велику ручну поклажу можна лише оплатити додатково і здати на стійці реєстрації. Стандартний багаж, як і раніше, коштує 25 євро – і його треба здавати на стійці реєстрації. Окремо ви можете здати велику ручну поклажу (55x40x20 см) на стійці реєстрації, заплативши 8 євро (або 10 євро після здійснення бронювання). Нові розміри багажу доступні для купівлі з 1 вересня.

Лоукост Wizzair ввів зміни вже з 24 серпня. Тож відтепер безкоштовно можна взяти з собою на борт літака лише ручну поклажу розміром до 40x30x18 см. Якщо розмір сумки складає до 55x40x23 см, її потрібно обов’язково здати на стійці реєстрації і забрати після прильоту з багажної стрічки, як і звичайний багаж.

Дві сумки можуть брати пасажири, які заплатили за пріоритетну посадку. Пріоритетність коштує від 5 до 12 євро під час бронювання квитка онлайн та 25 євро, якщо ви купуєте цю послугу в аеропорту.

Тож усі, хто не хоче переплачувати, але взяти на борт літака 2 сумки, повинні здати велику ручну поклажу в стійці реєстрації за 40 хвилин до посадки.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео