Віра Олександрович

У Тернополі «малини» для громадських організацій більше не буде (фото)

Проект рішення «Про непродовження оренди приміщень комунальної форми власності Тернополя на безоплатній основі» вчора, 17 вересня, з’явився на сайті Тернопільської міської ради.

Подав його депутат від БПП Тарас Білан. Нагадаємо, він відомий своїми скандальними заявами і пропозиціями, які часто не підтримують навіть колеги у залі («Терен» писав про це ТУТ і ТУТ прим.). А через те, що частина пропозицій депутата так і не потрапляє на розгляд сесії, політик має багато претензій і до секретаря міської ради Віктора Шумади (до речі, представника тієї ж фракції БПП – прим.), і до керівника Управління організаційно-виконавчої роботи Світлани Добрікової.

Президія
Президія

Отже, цього разу Тарас Білан пропонує своїм колегам не продовжувати усім (!) громадським організаціям безоплатну оренду приміщень комунальної форми власності вже із 01.01.2019 р.

Снимок
Снимок

Свої мотиви він виклав у «Фейсбуці» (цитуємо): «Проходжу вчора Центром міста. Біля магазину «Молоко» Тернопільська міська рада надала «Просвіті» безкоштовно приміщення... Так от, проходжу, а на приміщенні вже висить вивіска: «Партія «Справедливість». Питання:

1. Чому громада міста має віддавати близько 10 000 кв. метрів у безоплатну оренду громадським організаціям, які, крім печатки в кишені, нічого путнього для Тернополян не роблять (Чи Вам, шановні друзі, хоч одна ГО у Тернополі допомогла у захисті Ваших інтересів)?

2. Чому громадська організація має заробляти на безкоштовній оренді, здаючи квадратні метри під офіси політичних партій. Вони ж фінансуються з державного бюджету?..»

Снимок2
Снимок2

На його думку, лише у випадку із приміщенням на вул. Й. Сліпого, 3, міська казна втратить за рік 12 тис. грн. Тож політик просить усіх тернополян добре порахувати і подумати. Контроль за виконанням рішення, якщо його ухвалять, він пропонує покласти на постійну комісію міської ради із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Іван Зінь).

Варто зауважити, що рішення про безоплатну передачу приміщень комунальної власності громадським організаціям на сесіях депутати ухвалюють постійно. За останній час була лише одна відмова – Громадській пацієнтській організації хворих на гепатит С «Іскра Надії» (читайте ТУТ прим.). І такий вчинок депутатів спричинив чимало негативу. Тож, чи наважаться депутати відібрати безкоштовну «малину» в активістів? І чи в змозі будуть громадські організації платити комерційну ціну за оренду?

До слова, коли відбудеться чергова – уже 28-ма сесія міської ради, поки що не відомо. Розпорядження про це ще немає, але у порядку денному може з’явитися чимало цікавих питань (читайте ТУТ і ТУТ прим.).

Фото автора і зі сторінки Тараса Білана у «Фейсбуці» 

Вибір читачів за тиждень

Відео