Оксана Бучко

Тернопіль вразив мандрівників чистотою, але розчарував старим транспортом

1396102486_full

Чи насправді Тернопіль є файним містом, перевіряли у проекті «Русский в Украине». Блогери були захоплені чистими вулицями із старовинними будівлями та квітучими алеями. Водночас відмітили нестачу нового громадського транспорту.

Вийшовши з вокзалу, туристи одразу знайшли позитиву ремонті вул. Чорновола, йдеться у відео проекту. Автори порадили реконструювати заодно будинки вулиці. Відмітили і потребу у ремонті фасаду драмтеатру.

У той же час були насправді вражені витриманими в одному стилі будівлями напроти театру, які «заглиблюють в історію минулого віку». А школи № 3 і 4 подорожуючі назвали витворами мистецтва.

Корисним став місцевий «Туристично-інформаційний центр», де взяли карту потрібних туристам місцин. Далі відвідувачі любувались фонтанами без сміття, що їх здивувало. Також фотографувались на фоні розквітлих канн та біля дами із «Випадкової зустрічі». Із цікавістю розглядали макет костелу, помічаючи радянський стиль універмагу на місці знищеної будівлі. Також негативний відблиск поклала не відремонтована досі будівля після пожежі на вул. Сагайдачного.

За рівнем чистоти Тернопіль записали у чемпіони.

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео