Віра Олександрович

У Тернополі просять облаштувати перехід на небезпечній вулиці (фото, відео)

Зелінка

Облаштувати обмежувачі швидкості на перехресті вулиць Коновальця-Рєпіна, а також світлофора і додаткового пішохідного переходу на дорозі протяжністю 1,5 км попросили тернополяни.

Таке колективне звернення на сесії Тернопільської міської ради у п'ятницю, 5 жовтня, озвучив депутат Назар Зелінка. Врешті його підтримали 33-є колег із різних фракцій.

[embed]https://youtu.be/WtNF5f2r3s8[/embed]

За його словами, мешканці мікрорайону «Канада» бачать у тому місці піднятий до рівня тротуару пішохідний перехід або пристрій примусового зниження швидкості, тобто «лежачого поліцейського». Окрім того, тернополяни мріють, щоб на перехресті вулиць Коновальця-Рєпіна був світлофор «на вимогу».

Сесія_ф
Сесія_ф

Потрібен пішохідний перехід через вулицю Коновальця також на повороті до вулиці Вербицького і біля кінцевої зупинки маршрутки №29, - каже Назар Зелінка. - Коли ліва сторона вулиці була незабудованою, то трьох пішохідних переходів, можливо, і вистачало. Але за останні роки там збудували 10 багатоповерхівок. Дві школи і дитячий садок опинилися з іншого боку дороги. Люди не можуть безпечно перейти вулицю, тому часто переходять дорогу у невстановлених місцях.

Відповідно, на Коновальця, як наголосив пан Зелінка, постійно виникають аварійні ситуації і ДТП. На додачу, через заселення будинків, які звели на колишній території КП «Зелене господарство», значно збільшився потік авто вулицею Рєпіна.

Карта_Коновальця
Карта_Коновальця

Нерегульоване перехрестя створює затори на даній ділянці і ускладнює виїзд автомобілям швидкої допомоги зі станції, що якраз розташована на вулиці Рєпіна, - підкреслює депутат.

Запит ухвалили, тож тепер свою частину повинні зробити профільні управління міської ради. Окрім того, вочевидь, доведеться узгоджувати встановлення нових знаків і переходів із патрульною поліцією. Цей процес – тривалий. Про те, що відбувалося на сесії 5 жовтня читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео