Віра Олександрович

Тернопіль: парковку 1,2 га облаштують на Бережанській (фото, відео)

Кібляр

Земельні питання традиційно відбирають у тернопільських депутатів левову частку часу на сесіях міської ради. Сталося так і на засіданні 5 жовтня.

Начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр взяв на себе «вагу» більш як 200 пунктів порядку денного. Серед них були, до речі, доволі цікаві. Але більшість таких питань депутати ухвалювали швидко і без емоцій.

[embed]https://youtu.be/I5EoxTKufO4[/embed]

Йшлося того дня про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 1,2 га під розташування парковки для автомобільного транспорту. Запланували таку за адресою: вул. Бережанська і хотіли віддати в оренду терміном на 10 років. Причому право на це доведеться здобувати на аукціоні. Тобто варто очікувати продажу на земельних торгах, чого у Тернополі уже давно не робили.

Депутати
Депутати

Що цікаво, за внесення цього питання у порядок денний «із голосу» проголосував 31 депутат, а за остаточне ухвалення - 29. Втім, і цього вистачило.

[embed]https://youtu.be/_y8w-75Z-0o[/embed]

Серед найцікавіших ухвалених питань - дозвіл комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 1,5 га під будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку за адресою: вул. Героїв Чорнобиля. Там дім зводитимуть за Програмою «Доступне житло».

Земельні питання
Земельні питання

Окрім того, управлінню капітального будівництва Тернопільської обласної держадміністрації віддали в оренду терміном на 2 роки (із правом продовження до моменту завершення будівництва) земельну ділянку площею 1,5040 га. Вона потрібна для будівництва гідротехнічних споруд веслувального каналу Центру веслування і водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена «Тернопіль» (адреса: вул. Білецька). Що цікаво, цю ділянку надалі вважатимуть землею рекреаційного призначення.

Люди
Люди

Рекреаційну зону, тобто парк вирішили сформувати і на земельній ділянці загальною площею до 10,5 га за адресою: вул. Київська-Тарнавського. Виконавчому комітету уже дозволили розробити детальний план території мікрорайону №14, обмеженого вул. Тарнавського, Володимира Великого, М. Липницького і Київською (про це «Терен» писав докладно ТУТприм.).

Про те, що відбувалося у залі того дня, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео