Віра Олександрович

Галайко вирішив нових проблем не чекати, а домовитися із Тернополем завчасно

Районна рада

Проект рішення «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» на сайті Тернопільської міської ради з’явився вчора, 19 листопада 2018 р.  

Його автором традиційно є начальниця міського управління освіти й науки Ольга Похиляк. Адже йдеться про оплату за садок для так званих «чужих» дітей, тобто – без тернопільської реєстрації.

Pohylyak
Pohylyak

Нагадаємо, ця тема є гострою для Тернополя, навколишніх територій і не тільки уже не перший рік. Частина органів місцевого самоврядування нашого краю у 2018-му пішла на поступки й погодилася платити у казну обласного центру, уклавши трансферти («Терен» писав про це ТУТ і ТУТ прим.). Натомість дехто з активістів «революції мамусь» досі судиться з управлінням освіти, захищаючи конституційне право своїх дітей на безкоштовне відвідування садочка, попри те, що у міській раді наполягають на протилежному («Терен» писав про це ТУТ і ТУТприм.).

piket
piket

На цьому тлі договір про міжбюджетний трансферт на 2019 рік між Тернопільською міською радою в особі міського голови Сергія Надала - з однієї сторони й Тернопільською районною радою в особі голови Андрія Галайка - з іншої сторони виглядає особливо актуальним.

Так от, район на 2019 рік передбачає міжбюджетний трансферт у сумі 2 млн 928 тис. 150 грн. Про яку кількість дітей йдеться, у проекті не вказали. Відомо лише, що кошти перераховуватимуть місту щомісяця на підставі рахунку не пізніше 15 числа наступного місяця (крім грудня) за отримані послуги у попередньому місяці.

Цей Договір, як тільки його ухвалять на сесії, набере чинності й діятиме до 31 грудня 2019 р. До речі, депутати мають зібратися на чергове засідання вже у четвер, 22 листопада. У порядку денному, схоже, буде багато цікавих питань (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео