Віра Олександрович

Тому дам, а тому – ні: гроші на Тернопільщині отримали і відразу поділили (фото)

Сесія_ф

За зміни до обласного бюджету на 2018 рік проголосували депутати сьогодні, 28 листопада. Тож учителі і медики до кінця року – дійсно будуть із зарплатами.

Нагадаю, 3-тє пленарне засідання 10 сесії обласної ради триває у Трибухівцях Бучацького району (про це читайте ТУТ і ТУТприм.).

Проведення такого виїзного пленарного засідання сесія схвалила. Кворум у залі є, рішення депутати ухвалюють, хоча й не надто швидко. У порядку денному загалом – близько 80-ти пунктів. Причому один із ключових – бюджетний. Із цього питання доповідав директор департаменту фінансів обласної держадміністрації Степан Скибиляк.

– Для області додатково передбачили медичну субвенцію із державного бюджету у розмірі 55 млн 545,2 тис. грн, – каже він. – Серед іншого, ці кошти підуть на лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу, на лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет.

Депутати
Депутати

Як повідомили на сайті обласної ради, також область отримала субвенцію із державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань. Відтак 1 млн 201,5 тис. грн, відповідно до розподілу, поданого обласним управлінням охорони здоров’я, розподілили між місцевими бюджетами краю.

За розпорядженням Кабінету Міністрів від 24 жовтня «Про перерозподіл обсягу освітньої субвенції із державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році» обласному бюджету зменшили обсяг освітньої субвенції на 10 млн 300 тис. грн і перерозподілили між бюджетами міст обласного значення, пояснює Степан Скибиляк. – Ці кошти спрямують, приміром, на співфінансування будівництва амбулаторій у Лановецькому і Бережанському районах, на збільшення видатків Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії імені Т.Шевченка для забезпечення виплати соціальної стипендії студентам тощо.

Депутати2
Депутати2

Після обговорення і дискусій депутати все-таки це рішення затвердили. Після цього політики надали Тернопільському обласному виробничо-торговому аптечному об’єднанню дозвіл на укладення договору позички частини нежитлового приміщення будівлі аптеки із громадською організацією «Учасників антитерористичної операції Надзбруччя». Йшлося про будівлю аптеки, загальною площею 98,5 кв. м, за адресою: смт Підволочиськ, вул. І.Франка, 2. Вона перебуває на балансі вказаного об’єднання. Громадська організація користуватиметься цим приміщенням 35 місяців.

Загалом на засіданні ухвалили близько 10 питань. Процедура була важкою і копіткою, оскільки голосування тепер поіменне, а в залі вишу системи «Віче» не було. Підбиття підсумків через це затягувалося на 10-15 хвилин. Тож уже близько 17:00 голова облради Віктор Овчарук оголосив про закриття засідання. Відтак пообіцяв депутатам, що наступного разу вони зберуться через тиждень. Про точну дату оголосять згодом.

Про найцікавіше, що відбувалося на сесії, читайте на «Терені» згодом.

Фото із сайту обласної ради, а також – Володимира Бобка

Вибір читачів за тиждень

Відео