Віра Олександрович

Тернопільщина: що робитимуть зі сміттям і де візьмуть мільйони на відпочинок дітей (фото)

Депутати7

Понад 30 рішень прийняли депутати Тернопільської обласної ради протягом сесійного дня вчора, 10 грудня. Розгляд кількох пунктів перенесли на наступне засідання.

Зокрема, політики у Почаєві затвердили низку політичних звернень і господарських питань (також читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Депутати8
Депутати8

Підтримку у депутатів отримала «Обласна програма розвитку і підвищення якості професійної освіти на 2019-2022 рр.». Одним з основних завдань у цій сфері є підтримка розвитку і підвищення якості професійної освіти для задоволення потреб ринку праці області. У документі йдеться (цитуємо): «Аналіз діяльності й проблем закладів професійної освіти показав, що для забезпечення якісного професійного навчання учнів і слухачів, підготовки, відповідно до вимог ринку праці, висококваліфікованих, конкурентоспроможних робітничих кадрів існує потреба у залученні до цього процесу місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій і їхніх об’єднань, незалежно від форм власності та підпорядкування на відповідній території».

Також під час сесії депутати підтримали: «Програму сприяння розвитку громадянського суспільства у Тернопільській області на 2019-2020 рр.» і «Обласну програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2019-2020 рр.». Радо схвалили політики і «Програму поводження із твердими побутовими відходами в Тернопільській області на 2018-2020 рр.». Метою документу є «…зменшення негативного впливу побутових відходів на навколишнє природне середовище і здоров’я людини шляхом реформування сфери поводження із твердими побутовими відходами, створення умов для надання високоякісних послуг з роздільного збирання, сортування, зберігання, перевезення, перероблення, утилізації, знешкодження та захоронення відходів із застосуванням сучасних методів і технологій».

Депутати9
Депутати9

Окрім того депутати прийняли «Програму зайнятості населення Тернопільської області на 2018-2020 рр.». Погодилися вони внести зміни до «Програми захисту населення і територій Тернопільської області від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2018-2022 рр.», а також - «Програми розвитку водного господарства і водно-екологічного оздоровлення природного середовища Тернопільської області на період до 2021 р.».

Затвердили на сесії 10 грудня «Обласну програму підтримки співробітництва територіальних громад на 2018-2019 рр.». Її метою є (цитуємо) «…стимулювання співробітництва між територіальними громадами області шляхом його популяризації і запровадження механізму фінансової підтримки для вирішення завдань місцевого розвитку у сферах спільних інтересів територіальних громад і реалізації спільних соціально-економічних, культурних та інших важливих проектів місцевого та регіонального розвитку, спрямованих на вирішення актуальних питань життєдіяльності та підвищення якості життя громадян…». Причому ця теза відповідає Стратегії розвитку Тернопільщини до 2020 р.

Депутати10
Депутати10

Також схвалення у залі отримали зміни доповнення до «Програми створення і розвитку Центру (біржі) інновацій у Тернопільській області на 2016-2019 рр.». Проголосували політики і за «Обласну цільову соціальну програму оздоровлення і відпочинку дітей на 2019-2021 рр.». Метою цього документу є «…створення сприятливих умов і реалізація права на якісне оздоровлення і відпочинок дітей». Тож загальний обсяг коштів, які планують залучити для виконання програми протягом трьох років, – 66 мільйонів 732 тисячі 360 гривень, із яких: 27 млн 282 тис. грн - кошти обласного бюджету; 12 млн 150 тис. грн – кошти районних бюджетів і міст обласного значення; 9 млн грн – кошти бюджетів територіальних громад; 18 млн 300 тис. грн - з інших джерел. Що цікаво, до виконання цієї програми хочуть залучити спонсорські і профспілкові кошти.

Депутати11
Депутати11

Натомість розгляд питання щодо внесення змін до «Програми кредитування молодіжного житлового будівництва в області на 2018-2022 рр.» перенесли на наступне пленарне засідання. До речі, про дату і місце його проведення пообіцяли повідомити додатково. Адже у порядку денному залишилося близько 40 питань. До того ж, незабаром і бюджет краю на 2019 рік доведеться приймати, а це – справа дуже непроста…

Фото з сайту обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео