Віра Олександрович

Вимогу про звільнення урядової уповноваженої із питань гендерної політики підтримали у Тернополі (фото)

Депутати9

Кілька суто політичних звернень ухвалили тернопільські депутати на сесії 19 грудня. Причому стосувалися ці питання доволі гострих для України тем. І виявилося, що Степан Бандера у тернополян викликає лише симпатії, а Катерини Левченко – спротив.

Нагадаємо, засідання тривало до 14:42. На ньому розглянули понад 150 рішень, більшість із яких – земельні. Втім, не всі пункти порядку денного ухвалили. Наприклад, депутати повинні були розглянути питання про затвердження проекту землеустрою для ОСББ «Корольова, 10А». Воно було технічним, адже землю просив у користування багатоквартирний будинок. Проте і цього разу лише 8 депутатів проголосували «за», значна частина просто це ігнорувала (також про сесію читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Депутати2
Депутати2

Отже, наступний - 2019 рік - у Тернополі проголосити Роком Степана Бандери. Таке рішення прийняли, (цитуємо) «враховуючи суспільний запит і потребу належного вшанування внеску Героя у становлення Незалежної України». Зауважимо, 110-річчя від дня народження видатного політичного діяча, лідера і голови Проводу ОУН (б), одного із ініціаторів Акту відновлення Української Держави від 30 червня 1941 року, політичного в’язня концтабору Заксенгаузен, непримиренного борця із радянським окупаційним режимом Степана Бандери відзначатимуть саме 1 січня 2019 року. Тож у Тернополі з цієї нагоди проведуть цілу низку пам’ятних заходів.

Козбур
Козбур

Додамо, подібне рішення свободівці запропонували ухвалити і своїм колегам із обласної ради. Мета такого кроку – належне вшанування пам’яті Степана Бандери усіма краянами. Вочевидь, проблем із цим на Тернопіллі не буде. Адже обласна рада уже звернулася до керівництва держави із проханням повернути звання Героя України і Степану Бандері, і Роману Шухевичу (про це читайте ТУТ і ТУТ – прим.).

Левченко
Левченко

Якщо за попереднє звернення політики голосували одностайно, то питання про вимогу звільнення Катерини Левченко - урядової уповноваженої із питань гендерної політики – не було таким простим. Доповідав із трибуни представник ВО «Свобода» Мар’ян Козбур. Власне, політиків обурило, що пані нещодавно погано висловилася про громади, які прийняли звернення щодо збереження традиційних сімейних цінностей. Серед них, до речі, була і Тернопільська міська рада (про це також читайте ТУТ і ТУТ – прим.).

- Гендерна політика – це не тільки підтримка людей із нетрадиційною орієнтацією, - каже депутатка Наталія Шоломейчук. – Там йдеться також про рівні можливості для чоловіків і жінок, вирівнювання в оплаті праці. До цього питання варто підходити виважено, адже йдеться про європейські цінності.

Але більшість до цієї репліки не дослухалася. Врешті «за» звернення проголосували 25 тернопільських депутатів.

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео