У які забобони та народні прикмети на Різдво варто вірити тернополянам?

1

Особливе значення мають прикмети і забобони на Різдво Христове. Саме вони підкажуть, як жити далі, чого слід очікувати, а чого побоюватися.

Тернополянам варто знати найбільш поширені забобони та народні прикмети, але якщо ви зіткнулися з поганю прикметою – зберігайте спокій та налаштовуйтесь тільки на позитив, пише «Ukr.media».

На вас чекатиме удача

Якщо за святковим столом ви розлили чай, каву, сік чи узвар – вас чекають хороші новини та великий успіх у справах. До слова, така прикмета не належить до спиртних напоїв.

Прикмети з дзеркалом

Якщо у переддень Різдва ви поб’єте дзеркало – може статися біда. Але у такому випадку потрібно заклеїти тріщину, загорнути дзеркало в рушник та викинути.

На вас чекатиме достаток

Ще з давніх-давен наші предки вірили у цю прикмету. Якщо на Різдво ви загубите якусь річ – чекайте у наступному році збитків. А якщо щось знайдете, особливо ювелірну прикрасу – чекайте нечуваного багатства та розкішного життя.

Прикмета на погоду

Якщо у святкову ніч погода ясна і небо вкрите зірками – рік повинен бути урожайним.

Прикмета на здоров’я

У таке свято жінкам не можна шити, в’язати та вишивати. Якщо не дотримуватись цієї прикмети, в наступному році один із членів сім’ї може захворіти або навіть померти.

На вас чекатиме виконане бажання

Якщо ви знайдете ложку на березі річки після Різдва – чекайте на здійснення свого заповітного бажання. Також ймовірно, що в наступному році ви створите сім’ю.

На вас чекатимуть фінансові втрати

Якщо у різдвяну ніч ви побачите мишу -  варто остерігатись. Будьте уважними з підписанням будь-яких документів. Через неуважність на вас можуть чекати фінансові витрати.

Прикмети на щастя й удачу

На Різдво, якщо ви зустрінете велику собаку – очікуйте удачу. Також, як не дивно, якщо ви наступите в гній – це до удачі.  Але велике щастя вас очікує, якщо ви побачите людину з горбом. Ще краще, коли ви зможете хоч одним пальцем доторкнутися до горбу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео