Орест Сарматський

Громади Тернопільщини висловили свою позицію щодо мораторію на продаж с/г земель

Moratori1-15473 (Copy)

Відбулося всеукраїнське земельне опитування серед місцевих рад про необхідність зняття мораторію на продаж земель с/г призначення. Позиції місцевих рад відображені в онлайн-форматі. 

Місцевим радам (різних рівнів) розіслано 2 166 запитів. Дослідження враховує думку, насамперед, людей «на місцях». Адже місцеві ради складаються з депутатів, представників інтересів своїх територіальних громад. В Україні сьогодні налічується близько 11 тис. рад різного рівня. В сільських, міських, районних і селищних радах працюють сотні тисяч людей. Їх, зокрема, торкнеться питання продажу с/г землі, бо більшість — жителі сільської місцевості.

- Ми хочемо зрозуміти, чого хоче кожен українець. Розсилаючи звернення у раду будь-якого рівня, ми ставимо відповідне запитання: «Яка ваша позиція із приводу мораторію?». Вони мають визначитися й дати один із 4-х варіантів відповіді (проти відкриття ринку, розглядаємо це питання, не хочемо розглядати та за зняття мораторію). Тож отримані результати  — це не відповідь однієї людини, бо кожен депутат ради закріплений за певним округом, - йдеться у повідомленні.

Щодо Тернопільщини, то тут, згідно з опитуванням, проти зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення виступають 9 районних рад та одна міська рада, утрималось від відповіді на пропозицію висловити свою думку щодо мораторію дев’ять районних, три міських і одна сільська рада.

Фото «Агрополіт»

Вибір читачів за тиждень

Відео