Оксана Бучко

В аптеці №78 припиняють безкоштовну видачу ліків для тернополян

6-5

Пільгові програми на видачу ліків припиняють у тернопільській аптеці №78. Це пов’язано із закриттям закладу, яке намагались зупинити працівники. Проте вони не отримали належної підтримки ні від клієнтів, ні від влади міста.

- Ми видавали медикаменти зі списку «Доступних ліків» учасникам АТО, онкохворим та людям із хронічними захворюваннями й психічними розладами. Ці кошти компенсовували потім із міського та обласного бюджетів,  - каже працівниця аптека Галина Тимчій. – Але бачу, що люди не особливо це оцінили, оскільки не прийшли підтримати нас під стіни міськради. Тому ми припиняємо такі ініціативи.

Аптека функціонувала у місті протягом 60 років. Сьогодні її здають в оренду приватній особі згідно із рішенням суду. Як помічають активісти, віддають приміщення за зниженою орендною платою.

- Місячна оренда для нового орендаря становитиме 47 грн за кв. метр, замість 53 грн, - пише Олег Синовець. – Водночас вартість оренди в центрі Тернополя на перших поверхах: приміщення на вул. Руській 65 м² = 18 000 грн (277 грн/кв.м); приміщення на вул. Руській 56 м² = 16 500 грн (294 грн/кв.м); приміщення на вул. Руській 65 м² = 25 000 грн (384 грн/кв.м); приміщення на вул. І. Франка 43 м² = 19 126 грн (445 грн/кв.м).  Виходить, що при здачі в оренду через ProZorro.Продажі місто могло б отримати в рік не 356 тис. грн, а як мінімум 2 млн грн.

Фото «Терену»

Вибір читачів за тиждень

Відео