Чи захищають тернополяни свої права споживача?

1

У 2018 році від тернополян до Управління захисту споживачів надійшло 391 звернення з приводу порушення їх прав як споживачів.

Такі підсумки підвели на нараді за результатами роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за 2018 рік.

Протягом року спеціалісти Управління розглянули 386 звернень тернополян, з них – 339 – надано роз’яснення, 47 – задоволено, а також повернули кошти споживачам в розмірі 82, 738 ти. грн. Кошти повертали за міжнародні перевезення, неякісний  товар, за замовлення які не були виконані або ж за неякісний ремонт автомобіля.

Також спеціалісти Управління на АЗС перевірили 21 тонну 130 літрів нафтопродуктів, з яких 13 тонн 383 тис літри не відповідають якості. Проте, багато станцій будь-якими способами хочуть уникнути перевірок.

- Нами було заплановано ряд перевірок популярних автозаправних станцій Тернополя, - розповів начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області Василь Хомінець. - Враховуючи те, що ці перевірки внесли у річний план – за місяць, два АЗС залишаючи бренд змінюють суб’єкт господарювання на інший. Формально це дає змогу уникнути перевірки.

До слова, за реалізацію продукції, яка не відповідає вимогам нормативно-правових актів стосовно безпеки для життя, здоров’я та майна споживачів і навколишнього середовища накладено стягнення на суму 1 мільйон 254 тисячі 510 гривень.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео