У Тернополі планують вивести з тіні «помічницю мами»

З 2019 року тернополяни можуть скористатися ще одної соціальною допомогою – «муніципальна няня». Окрім виплат на дитину, сім’я отримуватиме ще додаткові кошти.

У Тернопільській ОДА розповіли, що крім щомісячних 860 грн виплат на дитину, сім’я отримуватиме ще додатково 1626 грн на те, щоб відшкодувати послуги няні.

- Ми розуміємо, що послуги няні вартують значно більше, але разом з тим ми розуміємо, що сьогодні практично 100% нянь, які надають послуги, перебувають в тіні, тобто не оформлені офіційно, - зазначив Вадим Боярський. - Тому цією програмою дають можливість оформити відносити роботодавця та робітника. Щоправда, няня повинна заплатити 1300 грн податку.

Виглядатиме це на практиці так: мама самостійно обирає няню та укладає з нею цивільно-правовий договір. Після цього мама подає документи в управління соціального захисту населення, щоб оформити компенсацію послуги «муніципальна няня».

1-1-5
1-1-5

Які документи потрібні для мами, щоб скористатись цією послугою?

Окрім заяви про надання цієї послуги потрібно копію договору з нянею, свідоцтво про народження дитини, копію сторінок паспорта мами та документи які підтверджують оплату послуги няні.

Які документи потрібні для няні?

Жінка, яка хоче офіційно працевлаштуватись в сім’ї по догляду за дітьми, має оформити ФОП, а також відкрити рахунок в банку, на який буде отримувати свою заробітну плату.

Фото авторки та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео