Віра Олександрович

Тернопіль: м’яке крісло у президії вже заслужив Віктор Кібляр (фото, відео)

Кібляр1

Понад 200 питань, різним чином пов’язаних із землею у Тернополі, розглянули на сесії міської ради 22 лютого.

Доповідав із усіх цих пунктів традиційно начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. Ось тільки цього разу йому навіть не довелося йти до трибуни. Чиновника за станом здоров'я просто посадили у м’яке шкіряне крісло, поруч із членами президії міської ради.

[embed]https://youtu.be/XtC-HIX5ssM[/embed]

У переліку земельних питань було чимало цікавих пунктів. Зокрема, «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 3,2 га за адресою: вул. Бережанська комунальному підприємств Тернопільської міської ради «Масив». Власне, про рішення щодо надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення 3,2 га комунальному підприємству «Масив»  «Терен» писав ще у грудні 2018 р. Тепер депутати охоче зробили другий крок. Тим паче, що інспектори із паркування у Тернополі вже працюють, тож автомобілі водіїв-порушників треба кудись доставляти.

Сесія
Сесія

Тому обранці тернополян погодилися припинити Управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради право користування земельною ділянкою площею 3,2 га за адресою: вул. Бережанська, враховуючи письмову згоду землекористувача. А відтак - надали цю ділянку КП Тернопільської міської ради «Масив» в постійне користування із уточненням: «для влаштування спеціального майданчика (стоянки) для зберігання транспортних засобів за рахунок земель сільськогосподарського призначення (пасовище - 1,87 га).

Тепер КП «Масив» має у двомісячний термін здійснити державну реєстрацію права користування земельною ділянкою, відповідно до чинного законодавства. Окрім того, до проведення державної реєстрації права користування земельною ділянкою КП повинно відшкодувати втрати сільськогосподарського виробництва у сумі 60 581 грн до спеціального фонду місцевого бюджету.

Сесія2
Сесія2

Варто уточнити, що чимало «земельних» пунктів підтримки у депутатів не отримали. Причому деякі питання, як виявилося, не отримують необхідної кількості голосів «за» уже впродовж кількох засідань поспіль. Можливо, проблему могли б пояснити у земельній комісії, але її, нагадаємо, у Тернополі вже кілька місяців нема. А всі спроби спонукати керівництво ради до створення відповідної депутатської комісії у новому складі наразі результату не дають.

Кібляр
Кібляр

Нагадаємо, при розгляді багатьох земельних питань були присутні заявники. Спостерігати за ходом сесії вони могли завдяки новому екрану, встановленому у приймальні. Насправді, це виявилося доволі зручно, адже зал засідань – надто малий, щоб вмістити усіх охочих. Навіть для журналістів місця не завжди вистачає, тому більшість представників місцевих ЗМІ зазвичай спостерігають за усім, стоячи.

Преса
Преса

Нагадаємо, на сесії загалом розглянули 286 питань. Про те, що відбувалося на засіданні 22 лютого, читайте також ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео