Віра Олександрович

Чекайте гостей: робочі групи для перевірок є у всіх районах Тернопільщини

перевірка

Офіційну роботу на Тернопільщині майже 4800 працівників отримали у лютому лише… завдяки перевіркам спеціальних робочих груп.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- У Головному управлінні ДФС у Тернопільській області проводять систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг отримання легальної заробітної плати і негативного ставлення до неофіційних трудових відносин, - кажуть у податковій. - Проте є роботодавці, які виплачують своїм працівникам заробітну плату без сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Нагадаємо, у кожному районі Тернопільщини створили робочі групи із питань легалізації виплати зарплати і зайнятості населення, до складу яких входять, зокрема, представники фіскального відомства.

- Зазначені групи здійснюють обстеження суб’єктів господарювання щодо дотримання норм трудового законодавства, оформлення трудових відносин між роботодавцями і найманими працівниками, - пояснюють фіскали.

За результатами контрольно-перевірочної роботи щодо платників податків, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства, із початку року провели 22 перевірки.

- Зокрема, інспектори перевірили 17 суб’єктів господарювання-юридичних осіб і 5 фізосіб, - звітують у податковій. - За результатами заходів контролю, донарахували 392,7 тис. грн податків і зборів, зокрема: 137,7 тис. грн - ПДФО, 251,4 тис. грн - єдиного соціального внеску і 3,6 тис. грн - військового збору.

До слова, завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками лише в лютому прийняли на роботу 4773 працівників.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео