Оксана Бучко

Тернополяни мають більше шансів побачити теледебати перед другим туром

56331109_2368342479864526_5575038236503310336_n

До Закону України «Про вибори Президента України» хочуть внести зміни. Відповідний проект у Верховні раді зареєстрували віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко та народний депутат Марія Іонова сьогодні, 3 квітня. Прийняття його означало б для тернополян більше шансів побачити теледебати за участю двох кандидатів на пост Президента.  

До слова, тернополяни активно приєднались до флешмобу в соцмережах, яким вимагають теледебати за участю і Порошенка, і Зеленського.

Як відомо, попередньо лідер першого туру виборів президента заявляв, що візьме участь в дебатах за умови розвантаження свого концертного графіку. У випадку відмови від участі автори проекту пропонують ЦВК скасувати реєстрацію кандидата на пост Президента.

Зокрема,  пропонують змінити частину 4 ст. 62: «Проведення обов’язкових теледебатів шляхом коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів, між кандидатами на пост Президента України, включеними до виборчого бюлетеня для повторного голосування, організовується Національною телекомпанією України. У разі відмови одного з кандидатів на пост Президента України, включеного до виборчого бюлетеня для повторного голосування, взяти участь в теледебатах або неможливості його участі у них, Центральна виборча комісія невідкладно приймає рішення про скасування реєстрації цього кандидата на пост Президента України, а виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на пост Президента України для проведення передвиборної агітації», йдеться у проекті Закону від 3.04. 2019.

На затвердження такого проекту залишається небагато часу, пише http://loyer.com.ua. Адже за процедурою перед винесенням законопроекту на голосування в сесійний зал ВР він повинен отримати позитивну оцінку Комітету з питань правової політики і правосуддя. А засідання Парламенту заплановано лише на наступний тиждень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео