Віра Олександрович

Великі Гаї погодилися платити Тернополю тільки до липня (фото) 

Основне

Великогаївська об’єднана територіальна громада (ОТГ) заплатить Тернополю за надані її жителям медичні послуги. Однак грошей на весь рік – не дасть.

Проект рішення «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік» на сайті мерії медичного забезпечення Ростислав Левчук. Нагадаємо, дуже схоже питання нещодавно він представляв про трансферт від Байковецької ОТГ. Однак ці документи відрізняють нюанси.

Президія
Президія

Отже, міський голова Сергій Надал і Великогаївська сільська рада в особі сільського голови Олега Кохмана укладуть договір про «надання медичних послуг закладами охорони здоров’я Тернополя жителям Великогаївської ОТГ при умові передачі із місцевого бюджету сільради видатків на відшкодування послуг у вигляді міжбюджетного трансферту, тобто – частини медичної субвенції із державного бюджету». За це Тернопільська міська рада обіцяє надавати гаївчанам і жителям сіл, що ввійшли в ОТГ, відповідні медичні послуги. Звісно ж, не безкоштовно. У лютому доведеться заплатити Тернополю 250 тис. грн, а щомісяця від березня до червня, включно, – по 150 тис. грн. Причому остаточні розрахунки за надані послуги сільрада повинна здійснити не пізніше 10 липня 2019 р.

Чому саме так, а не до кінця року? Вочевидь, це пов’язано із відкриттям сучасної амбулаторії у Великих Гаях. Тим паче, із 1 липня у державі має розпочатися наступний етап медичної реформи.

Амбулаторія
Амбулаторія

Що цікаво, передачу вказаних грошей здійснять шляхом затвердження у складі видатків бюджету Великогаївської сільської ради на 2019 рік міському бюджету Тернополя із місцевого бюджету за рахунок залишку коштів медичної субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду у сумі понад 183 тис. грн. та іншої субвенції – майже 567 тис. грн. Варто додати, що Великогаївська ОТГ також уклала угоду про трансферт за отримання дітьми, зареєстрованими у громаді, освітніх послуг у міських дошкільних навчальних закладах. До речі, термін там вказаний також – не на повний рік.

Словом, питання про черговий трансферт, швидше за все, винесуть на розгляд наступної, 34 сесії. Розпорядження про її скликання ще немає, але міський голова Сергій Надал обіцяв зібрати депутатів у травні.. Серед проектів на це засідання вже є багато цікавих (читайте  ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео