Оксана Бучко

У Тернополі проведуть найбільший урок в світі

interes_les2

«Найбільший урок у світі» відбудеться у Тернополі та області 16 травня. Мета цього уроку – розповісти дітям Тернопільщини про Цілі Сталого Розвитку та методи їх досягнення, а також про те, що зміни можна здійснювати й на локальному рівні, впливаючи на свою область та Україну загалом.

Про це повідомили на прес-конференції в Тернопільській ОДА.

Цьогоріч  урок проводитимуть у 20-ти школах міста та 18-ти школах Тернопільської області.

Організовує проведення уроку у Тернопільській області громадська організація AIESEC спільно із Тернопільською ОДА. Також одним з партнерів є коворкінг «ІТ HOUSE».

- Ми допомагатимемо фінансово у втілені цього проекту та плануємо залучити до уроку понад 4 тисячі дітей зі всієї області, – каже  начальник відділу сім’ї та молоді Тернопільської ОДА.

Як повідомила координаторка проекту у Тернопільській області Лілія Слома, захід проводитиметься ще й для студентів Тернопільського національного економічного факультету.

- Студенти повинні знати про свої права та глобальні проблеми людства. Але судячи з відгуків викладачів та вчителів, ніхто про такі речі не знає, то ми хочемо це виправити. Зараз ми командою відбираємо амбасадорів, які проводитимуть уроки дітям. Відібрали ми уже 106 людей. Вони дуже вмотивовані та мають досвід роботи з дітьми, – розповідає координатор проекту «Найбільший урок у світі» Лілія Слома.

11 травня відбудеться спеціальна конференція, на якій амбасадорів, яких зголосилось понад 100, готуватимуть до уроку з дітьми.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео