Віра Олександрович

Аукціон: понад 2 гектари землі у Тернополі хочуть віддати під парковки

Kiblyar

Два майже ідентичних проекти рішень оприлюднили на сайті Тернопільської міської ради. В обидвох документах йдеться про землю під парковку, але прощі ділянок – трохи різні.

Що цікаво, автор цих пропозицій - начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. І право на оренду цих ділянок він пропонує продавати з аукціону.

Із першим проектом рішення - «Про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під розташування парковки для автомобільного транспорту за адресою вул. Бережанська в оренду терміном на 10 років, право на оренду якої набуватиметься на аукціоні» можна докладно ознайомитися ТУТ.

Віктор Кібляр пропонує дати дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 1,15 га під розташування парковки для автотранспорту за адресою: вул. Бережанська в оренду терміном на 10 років, право на оренду якої набуватиметься на аукціоні, за рахунок земель, які перебувають у постійному користуванні управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології.

Наступна пропозиція – майже ідентична. Навіть адреса майбутньої парковки - та сама: вул. Бережанська. Лише дати дозвіл просять на площу до 0,95 га.

Нагадаємо, дозвіл на створення комунального арештмайданчика на вул. Бережанській для розміщення автомобілів-порушників депутати дали у грудні 2018 р. Тоді йшлося про відведення земельної ділянки загальною площею до 3,2 га комунальному підприємству «Масив». Віктор Кібляр має на увазі ту ж землю? Чому ж її, в такому разі, вирішили поділити? Про це стане відомо незабаром, на сесії, адже із проекту рішення робити якісь висновки важко.

До речі, розпорядження про 34-ту сесію ще не було, але чимало цікавих питань на розгляд депутатів вже підготували - читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео