Віра Олександрович

«Парк Загребелля» у Тернополі опікується не деревами, а об'єктами реклами та інвестиціями

КП Загребелля

З проектом рішення «Про внесення змін до Статуту комунального підприємства «Парк Загребелля» можна ознайомитися на сайті Тернопільської міської ради.

Автор цього документу – начальник міського управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека. Він проситиме депутатів внести зміни та доповнення до Статуту Комунального підприємства «Парк Загребелля» і затвердити його у новій редакції (повний текст Статуту - ТУТ). Очевидно, це станеться на засіданні вже 24 липня (у порядку денному 36-й сесії можуть також з’явитися такі питання - ТУТ, ТУТТУТ і ТУТ).

Що цікаво, повна назва підприємства, про долю якого йтиметься на сесії, - Комунальне підприємство Тернопільської міської ради «Парк Загребелля» (КП «Парк Загребелля»). Юридична адреса: вул. Родини Барвінських, 4. Якщо ви подумали, що Статут – фірми, яка опікується парком, то ви помилилися. Підприємство створили з метою «здійснення контролю за станом благоустрою в місті, згідно із Правилами благоустрою Тернополя, в частині розміщення об'єктів зовнішньої реклами». Директор - П. Іванов.

Предметом діяльності та основними напрямками роботи Підприємства є, зокрема:

- виготовлення і реалізація в установленому порядку рекламної та сувенірної продукції, друкованих матеріалів, товарів народного промислу, туристського спорядження тощо;

- надання інформаційних, консультаційних, маркетингових та інших видів послуг;

- розробка і реалізація інвестиційних проектів;

- видавнича та поліграфічна діяльність, тиражування записаних носіїв інформації;

- надання послуг підприємцям;

- рекламна діяльність та ін.

Для здійснення господарської діяльності підприємства створили статутний капітал у розмірі 950 тис. грн. Причому його сформували шляхом майна і грошових коштів.

Найцікавішим, напевно, є пункт про зовнішньоекономічну діяльність КП «із метою налагодження і розвитку наукових, культурних та ділових зв’язків із зарубіжними партнерами». У цьому напрямку підприємству дозволять:

- здійснення експортно-імпортних операцій;

- укладення договорів про спільне виробництво та експлуатацію, будівництво споруд, об’єктів, атракціонної техніки, технічних засобів;

- укладення договорів про спільну діяльність;

- надання зарубіжним партнерам інформаційно-обчислювальних послуг з доступом до банку даних, за винятком тих, які становлять державну чи комерційну таємницю;

- надання зарубіжним партнерам послуг із маркетингу, інжинірингу і реклами тощо.

До слова, контроль за виконанням цього рішення, якщо його ухвалять на сесії, покладуть на постійну комісію із питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму (голова – Іван Зінь).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео