Віра Олександрович

Порушників на Тернопільщині добряче б’ють по кишені

Штраф

Уже 185 ліцензій на торгівлю алкоголем анулювали на Тернопільщині. Скасували також 180 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж 7 місяців цього року працівники управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС в області провели 156 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами, - звітують у податковій. - До порушників застосували фінансових санкцій на суму 2 млн 502,4 тис. грн.

Фахівці встановили 158 порушень норм Закону від 19.12.1995 р. за №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів». Зокрема, виявили 85 фактів торгівлі алкоголем за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних.

- Крім того, було 23 факти роздрібної торгівлі цигарками поштучно, - кажуть у податковій. - Мали місце також 17 випадків реалізації алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці.

Фахівці фіскальної служби встановили і такі порушення, як роздрібна торгівля алкоголем і тютюном без марок акцизного податку, без ліцензії тощо.

- Упродовж 7 місяців цього року загалом анулювали 185 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями, - додають у податковій. - Ще 180 ліцензій скасували на право здійснення роздрібної торгівлі цигарками. Причому 12 із них – за продаж тютюнових виробів неповнолітнім.

Загалом нині підприємці Тернопілля використовують 4 тис. 583 ліцензії на реалізацію алкоголю і тютюну.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео