У Кременці в ДТП загинув перший виконавець Гімну України Василь Жданкін (фото)

жданкін1

Трагедія сталася учора, 2 вересня, близько 20.00. Відомий український кобзар, перший публічний виконавець Гімну України, володар гран-прі фестивалю «Червона рута» Василь Жданкін загинув, кількасот метрів не доїхавши до власної домівки. Про смерть легенди у соцмережах відразу повідомили друзі та знайомі митця.

- У рідному Кременці на Тернопільщині внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинув володар гран-прі фестивалю «Червона рута» 1989 року, легендарний український кобзар Василь Жданкін. В останні роки співак облюбував їзду на скутері, його часто можна було побачити в місті чи дорогою на дачу, якою так пишався, адже природа там була нерукотворної краси. 2 вересня приблизно біля 20 години вечора, він, як виявилося, востаннє виїхав на ньому з рідної хати, легкова машина збила його на смерть за якихось кількасот метрів від домівки, аварія трапилася там, де видавалося, не могла б ніколи статися... Василеві в травні сповнився 61 рік, був у розквіті творчих і життєвих сил, перебував на мистецькому пікові...  – пише Михайло Маслій.

жданкін
жданкін

Про смертельну аварію, що забрала життя видатної людини, а також Почесного громадянина Кременця, повідомляли й кременчани.

- Страшна трагедія сталася в нашому Кременці. Сьогодні в результаті аварії розбився на смерть мій добрий друг кобзар Василь Олександрович Жданкін. Легенда нашого краю. Прекрасний християнин і взагалі Людина з великої літери. Царство Небесне і вічна пам'ять! – повідомив священик Георгий Прокопчук.

Передчасна смерть Василя Жданкіна, без сумніву, велика втрата для української культури. Це Людина, котра за життя увійшла в підручники з історії.

Про те, де і коли прощатимуться з видатним земляком, «Терен» повідомить згодом.

Приносимо щирі співчуття родині та близьким покійного…

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео