Оксана Бучко

У Тернополі оживе засновник міста, щоб розказати про зруйновані об’єкти (фото, відео)

Маркувальні таблички оновлюють у Тернополі. Відтепер про 9 історичних об’єктів Файного на вулицях міста також зможуть дізнатись люди із вадами зору. А ще ці нові табло виготовлені із більш стійкого матеріалу та мають точніший переклад.

- Всього маємо 12 табличок - по одній на кожний об’єкт та три – на тристоронній годинник. До QR-коду цього разу ми додали шрифт Брайля, - розповів керівник Туристично-інформаційного центру Тарас Ковальчук. - Також виготовили нові таблички із композиту, який більш стійкий до вандалізму. І виправили деякі помилки перекладу.

Саме тристоронній годинник у центрі Тернополя зайняв перше місце у списку понад 300 історичних об’єктів в 15-ти містах України щодо кількості сканувань протягом 10 місяців 2018 року. Всього це близько 4 тисячі разів. І 10% з усіх цих сканувань – зроблені іноземцями. А загалом таблички MoreInfo Тернополя ввійшли у ТОП-10.

IMG_20190903_095905
IMG_20190903_095905

У планах додати на табло візуалізацію, що доповнить реальність.

На сьогодні маркувальні таблички встановлені на центральних церквах, на будівлі замку та на інших територіях. У планах додати інші історичні місця, які також можуть запропонувати тернополяни.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео