Оксана Бучко

У Тернополі відкрили екопростір для малечі (фото, відео)

Екоказки та екоактивності пропонуватимуть наймолодшим тернополянам. На базі креативної студії «Іриска» відкрили екопростір, аби навчати змалечку важливості збереження довкілля. Ініціаторці ідеї Ірині Мацко вручили із нагоди відкриття відзнаку за соціально-відповідальний креативний проект від керівника ще одного проекту цього напрямку «Життя в стилі ЕКО» віце-президента Міжнародної Торгової Палати - ICC Ukraine Тараса Демкури.

- Підготувати дітей перед школою у різних напрямках – це велике досягнення, - зазначив Тарас Демкура. - Якщо говорити про екосвідомість, правильне донесення інформації дасть неабиякі результати. Наприклад, коли дітей з естонського садочку завели на екскурсію на сміттєпереробний завод, вони потім виправляли батьків та показували, як сортувати сміття.

Також в екопростір передали бренд-бук, який містить дані про 40 підприємств екологічного напрямку.

- Ми навчатимемо проводити прибирання екопродуктами, також покажемо альтернативні засоби: замість пластиліну – глину чи тісто, - розповідає керівниця креативної студії «Іриска» та ініціаторка проекту екопростору Ірина Мацко. – Такі заняття будуть доступні для дітей від 2 років і до дорослих людей. Адже екопростір потрібен у першу чергу не тому, що це модно. Це стосується збереження нашого майбутнього.

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео