5 Липня 2020, Неділя


Погода
Погода в Тернополі 6 липня

Один із зразків виборчого бюлетеня матиме 2 колонки (фото)

У Чорткові триває будівництво багатофункціонального спортивного майданчика (фото)

Діти із Підгороднього отримають нову початкову школу

Тернопільщина тримається на дрібних підприємцях та їхніх податках

Тернополяни платитимуть менше за гаряче водопостачання

У Бережанах в понеділок кілька годин не буде води

У Тернополі запрацювала єдина інформаційно-довідкова служба

В Україні створять м’ясо-ковбасний кластер (Агроновини)

З понеділка у Заліщиках розпочинає роботу госпіталь для учасників бойових дій

Жителів Тернопільщини попередили про правила, за якими тепер треба жити

Волонтерство за кордоном як спосіб пізнати себе. Досвід тернополянки Світлани Фаленди

Відео
Тернопільські спортсмени показали, як готуються до чемпіонату світу та олімпійських ігор 2022 (фото, відео)

Відео
На Тернопільщині мальовничі руїни повертають до життя (фото, відео)

Фоторепортаж
На Тернопільщині ігнорують карантинні обмеження (фоторепортаж)

У вихованців тернопільського садочка – COVID-19, заклад на карантині

Терміново
На Тернопільщині тридцята смерть від COVID-19

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Ар-деко в інтер’єрах (фото)

Ще 44 людини захворіли на коронавірус впродовж доби

За що Іван Пунько похвалив усіх жителів Тернопільщини

Відео
Вбивці відомого із Тернопільщини депутата відповіли перед законом сповна? (відео)

Це цікаво
5 липня в історії Тернопільщини

4 Липня 2020, Субота


Погода
Погода в Тернополі 5 липня

Фотофакт
У тернопільському парку раніше мали «Океан» з дельфінами (фотофакт)

Жителька Чортківської громади відсвяткувала 100-річчя (фото)

Громади Тернопільщини розвиватимуться стратегічно

Фоторепортаж
Прогулянка Тернополем. Кахля, що зникає (фото)

Письменник з Тернополя започаткував номінацію в міжнародному літературному конкурсі

Тернополяни можуть дешево полетіти у Чехію та Італію

БК «Тернопіль» переходить у Суперлігу

Про штрафи, борги і можливість їх списати розповіли жителям Тернопільщини

Мер Чорткова навчатиметься у Національній академії при Президентові України

Україна втричі наростила імпорт свинини (Агроновини)

Фотофакт
У Тернополі водій на службовому авто припаркувався посеред дороги (фотофакт)

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Розети костелів (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Тернопільська поліція святкує 5-ту річницю створення (фото)

Фотофакт
У Тернополі через ДТП на проспекті Злуки затор (фотофакт)

Дехто на Тернопільщині може нарватися на штраф у 2 мільйони гривень

У Тернополі ледь не побили зухвалого водія таксі (фотофакт)

Тернопільські правоохоронці закликають тернополян бути обережнішими

На Тернопільщині знову зафіксували збільшення кількості хворих на коронавірус

Це цікаво
Тернополяни мають можливість поспостерігати за рідкісним небесним явищем

На Тернопільщині ігнорують дозволи ФІФА та УАФ

Це цікаво
4 липня в історії Тернопільщини

3 Липня 2020, П’ятниця


Погода
Погода в Тернополі 4 липня

Чоловік, який виманив понад 1 млн грн у жителів краю, сидітиме у в’язниці

Володимир Труш відзвітував про зроблене у майбутньому

35 мільйонів гривень виділить держава на населені пункти Тернопільщини, де негода завдала шкоди (відео)

Тернопільські ресторатори не згодні із обмеженням роботи закладів 

Один із університетів Тернополя посів 2-ге місце серед кращих педагогічних закладів України

Анонс
Що чекає тернополян на вихідних

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

В Україні скорочується випуск свинячих охолоджених напівтуш (Агроновини)

Скорочення випуску свинячих охолоджених півтуш в Україні в період січня-липня 2019 р. компенсувало збільшення виробництва охолоджених свинячих частин.

Про це свідчать дані Держстату, йдеться у повідомленні Асоціації свинарів України.

Так, виробництво свіжих та охолоджених свинячих туш та напівтуш скоротилися на 2,8% – до 116 тис. т. Проте сукупне виробництво охолодженого м’яса свиней за цей період навпаки додало 3,1% та склало 145,7 тис. т.

– Зокрема, обсяги виробництва окостів, лопаток та їх необвалених відрубів зросли більш ніж на чверть (+26,6%), а іншої охолодженої свинини – майже на 40%. Хоча питома вага свинячих частин у структурі виробництва охолодженої свинини відчутно менша за виробництво півтуш, додаткові обсяги випуску змогли перекрити втрати та навіть покращити загальний показник порівняно з аналогічним періодом 2018-го, – роз’яснюють в АСУ.

Крім того, виробництво замороженої свинини зросло на 30%, зокрема за рахунок майже трикратно більших обсягів випуску морожених окостів, лопаток та їх відрубів.

– А от солоної, сушеної та копченої свинини цьогоріч виробили менше на 8%. Проте частка таких виробів у загальному обсязі переробки м’яса свиней незначна, тож така зміна не мала критичного впливу. Що стосується загальних обсягів випуску свіжої, охолодженої та мороженої свинини, то за січень-липень 2019-го вони склали 162,5 тис. т, перевищивши минулорічні результати переробки свинини на 4,4%, – додають аналітики.

Прогноз: пізні сорти обвалять ціну на яблуко

У найближчий тиждень очікується зниження ціни на яблуко, що обумовлено початком збору врожаю пізніх сортів та збільшенням пропозиції від дрібних виробників.

Про це AgroPortal.ua повідомив голова Української асоціації аграрного експорту (УААЕ) Дмитро Крошка.

– Цей рік для фруктів і ягід виявився дуже складним через погодні умови. Пов’язано це з градом, який надзвичайно зашкодив садам, адже в Україні не існує захищених від цієї стихії виробництв. Тому досягнення двох років можуть бути знищені протягом кількох хвилин. По-друге, занадто висока вологість спровокувала втрату товарної якості плодів. За рахунок складного літа через погодні умови ми дійсно зазнали втрат по раннім фруктам, і пропозиція, наприклад, по літньому яблуку, була надзвичайно обмежена, що спровокувало ріст ціни і зростання попиту, – зазначає експерт.

За його словами, сьогодні відчувається дефіцит якісних фруктів, і на полицях супермаркетів зустрічається багато ушкодженого яблука.

– Ціна ж поряд із цим доволі серйозна, дешевше 20 грн/кг не знайти. Але після того як на початку вересня почали збирати середньостиглі сорти, а зараз вже й пізні сорти яблук, найближчим часом очікуємо на зниження ціни. Проте не всі виробники поспішають із реалізацією. Знаючи, що на ринку буде дефіцит якісного яблука, намагатимуться максимально відтягувати продаж, – розповідає Дмитро Крошка.

Він зазначає, що завдання українських виробників полягає в тому, щоб у цьому році не допустити втрат експортних позицій і залишитись стабільним партнером для іноземних компаній.

– Ми маємо перебувати на тих ринках, куди вже вийшли, і намагатися розширити географію експорту. Для експортерів головною метою має бути збереження репутації, яка вже склалася на міжнародному ринку. Наприклад, по яблуку ми вже торгуємося у ціні вище, ніж польське яблуко. Нам вистачило року, щоб перестати конкурувати з поляками за ціною. Зараз українське яблуко торгується в ціновому сегменті розвинутих країн – Франції, Італії, а польське яблуко залишається найдешевшим.

За його словами, подібний підхід і стратегія працює, але вона не може з’явитися з повітря, це результат системної роботи 24/7 365 днів на рік. Також Дмитро Крошка радить виробникам-експортерам звертати увагу на питання якості продукції та пам’ятати, що вибудовуючи власні бізнес-відносини на міжнародному ринку, кожен також формує репутацію всієї країни.

Фото з відкритих джерел

20

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора