Тамара Коблик

Через ремонт моста у Теребовлі перекриють частину траси. Схема обʼїзду (відео)

Обмеження вводяться для легкового транспорту на 1 місяць, а для вантажівок на увесь період ремонту мосту

У Теребовлі з 20 листопада перекривають рух ділянкою траси М-19 у зв’язку з реконструкцією мосту, що при в’їзді у місто зі сторони Тернополя. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Починаємо невідкладні ремонтні роботи на аварійному мосту через річку Гнізна, який розташований на 354 кілометрі дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече у місті Теребовля Тернопільського району, - йдеться у повідомленні.

З 20 листопада 2023 року проїзд усіх видів транспорту через ремонтовану споруду та підходи до неї повністю закрито. Йдеться про 500 метрів вулиці Князя Василька від з’їзду на вулицю Тернопільську до перехрестя з дорогою державного значення Т-09-03 Галич – Підгайці – Сатанів (збігається з вулицею Тараса Шевченка). Закрита ділянка включає територію Теребовлянського автовокзалу.

Обмеження вводяться для легкового транспорту на 1 місяць, а для вантажівок на увесь період ремонту мосту.

Служба відновлення погодила з патрульною поліцією схему організації дорожнього руху та маршрути об’їзду для різних видів транспорту

Транспортні засоби вагою до 15 тонн та навантаженням на вісь до 6 тонн:

  • повертають з траси М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече у селищі Дружба на дорогу Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль
  • з’їжджають з дороги Н-18 на Т-09-03 Галич – Підгайці – Сатанів біля села Дарахів
  • рухаються дорогою Т-09-03 до перетину з М-19 у місті Теребовля.

Транспортні засоби вагою понад 15 тонн:

  • повертають з траси М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече у селищі Дружба на дорогу Н-18 Івано-Франківськ – Бучач – Тернопіль
  • з’їжджають з дороги Н-18 на Т-20-01 Бучач – Чортків – Скала-Подільська поблизу міста Бучач
  • повертають на трасу М-19 на об’їзній міста Чортків, а звідти – до міста Теребовля.

Пішоходи можуть перетинати міст через річку Гнізна, допоки спецтехніка не демонтує прогонову будову.

Звертаємо увагу учасників дорожнього руху, що протягом місяця в рамках реконструкції підрядна організація влаштує для потреб пішоходів та легкового транспорту тимчасові переправи біля ремонтованого мосту. Про зміни схеми організації дорожнього руху буде повідомлено згодом, - розповіли у відомстві.

Нагадаємо, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області проводить реконструкцію мосту через річку Гнізна на дорозі М-19 через високий ризик руйнування споруди.

За майже 90 років експлуатації без ремонту на мосту виникли недоліки, які загрожують цілісності споруди:

  • поперечні тріщини прогонової будови з розкриттям
  • замокання прогонової будови та активна корозія з вилуговуванням бетону
  • поздовжня тріщина залізобетонної плити проїзної частини прогонової будови
  • розтріскування бетону з поздовжніми та похилими тріщинами та оголенням арматури в місцях обпирання балок прогонової будови
  • відсутні перехідні плити
  • часткове руйнування сіток габіонного кріплення берегів річки в підмостовій зоні
  • значні розмиви конусів
  • незадовільний стан проїзної частини на мості та підходах до нього тощо.

Фінансування реконструкції є цільовим, роботи буде проведено на кошти Європейського інвестиційного банку. Міст на трасі міжнародного значення М-19 є критично важливим для логістики Тернопільської області та країни. Щодня тут проїжджають близько 15 000 транспортних засобів.

Нагадаємо, у Теребовлі тривають будівельні роботи пішохідного моста, що проходить через річку Гнізна та зв’язує старе місто з центральною частиною.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео