Оксана Бучко

Молодіжний мер Тернополя змінює статистику активності молоді

72767334_515848672527964_901073362627854336_n

Про неабияку активність молоді свідчать останні події на Тернопільщині. У громаді Підволочиська триває Академія молодіжного лідерства, де щотижня відбуваються тренінги для активних молодих людей громади. Саме такий тренінг з мотиваційною гутіркою відвідала голова ММР Леся Голик. А у Береженах триває волонтерський табір БУР.

Окрім допомоги в будівництві, волонтери беруть участь у культурно-освітній програмі. Спеціально для них та місцевих проводять екскурсії, знайомлячи їх з різними куточками України, проводять тренінги та запрошують спікерів. Сьогодні у агротехнічному інституті Бережан для волонтерів та студентів виступили запрошені гості: Леся Голик, Голова Тернопільської молодіжної міської ради, членкиня Спілки Української Молоді в Україні, яка вмотивовувала присутніх правилом 20 хвилин, Марта Сенків-Ковбасюк, майстер спорту України з веслування та Сергій Данчишин, який має власне виробництво крафтового шоколаду.

– Кажуть, що лише 2% молодих людей задіяні у громадських організаціях. І лише 5% бере участь у заходах, що проводяться поза навчанням та в позаробочий час. Однак, останні кілька днів приємно тішать своєрідним запереченням такої статистики, – розповідає Леся Голик. – Тож, можливо, для активності молоді варто пропонувати нові та доречні підходи, підніматись до рівня сучасної молоді та перестати міряти її застарілими шаблонами!

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео