Заліщицький «Дністер» - чемпіон першої обласної ліги (фото)

img_4899

Неймовірна футбольна атмосфера панувала на «золотому» матчі першої ліги чемпіонату Тернопільської області. 650 глядачів, сонячна осіння погода, емоції та справжня чоловіча боротьба на футбольному полі – все це відбулося у Васильківцях на поєдинку заліщицького «Дністра» та ФК «Вишнівець».

Бонусом для глядачів був додатковий час, у якому сильнішими стали заліщани. Матч проходив зі перемінним успіхом, то одна команда більше створювала небезпеки, то інша. На початку зустрічі активніші діяли футболісти ФК «Вишнівець», у середині першого тайму і до його закінчення гра вирівнялася, а в другому таймі більше гострих моментів створили вже гравці «Дністра». Однак лінія оборони і воротарі діяли надійно і в основні 90 хвилин гри чисельна публіка голів так і не побачила. Все з ніг на голову перевернулося в додатковому часі. Здавалося більш вікова команда з Заліщиків не зуміє фізично витримати додаткових 30 хвилину боротьби з молодими гравцями ФК «Вишнівець». Але сталося все навпаки.

Наприкінці першого екстра тайму заліщани зуміли не лише відкрити рахунок, а й практично вирішити долю зустрічі. Після проходу гравців «Дністра» лівим граєм м’яч на лінії штрафного майданчика отримав Богдан Гусляк і потужним ударом пробив голкіпера вишнівецької команди Михайла Горліцького (1:0). Незадовго після довгої діагональної передачі Андрія Пилип’юка м’яча у власні ворота зрізав капітан ФК «Вишнівець» Євген Щербатюк. Оборонець намагався віддати м’яча своєму голкіперу, однак той вийшов далеко з воріт і м’яч опинився в сітці (2:0). Але і це ще не все в першому екстра таймі.

Прострільну передачу справа виконав той ж Пилип’юк, на дальній стійці оборонці вишнівецької команди забули двох гравців «Дністра» і один з них, а саме Богдан Гусляк зумів у ближній дуелі переграти кіпера Михайла Горліцького (3:0). А довершив розгром ФК «Вишнівець» Микола Ландяк, котрий змусив помилитися оборонця Віктора Сайчука і майстерно реалізував вихід віч-на-віч (4:0). Отож, впевнена перемога «Дністра» зробила їх чемпіонами першої обласної ліги, а симпатичній команді з Вишнівця дістануться срібні нагороди, пише Федерація футболу Тернопільської області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео