Віра Олександрович

Василь Даньчак отримає шанс стати дуже відомим у Тернополі (фото)

Доволі популярним на сесії Тернопільської міської ради у п’ятницю, 25 жовтня, буде новий очільник міського відділу охорони здоров'я і медичного забезпечення Василь Даньчак.

Адже він доповідатиме відразу із кількох питань, а тому матиме нагоду ближче познайомитися і з міськими депутатами, і з представниками громади, які прийдуть на це засідання.

Нагадаємо, головного медика Тернополя міський голова Сергій Надал представив лише 15 жовтня. Попереднього керівника – Ростислава Левчука, який очолив лікарню №2, замінив молодий лікар-уролог відділення відновної, реконструктивної і малоінвазивної хірургії Тернопільської міської комунальної лікарні №3.

Отже, Василь Даньчак спершу представить політикам текст «Звернення щодо надання стоматологічних послуг дитячому населенню та пільговим і соціально-незахищеним категоріям населення Тернопільської міської територіальної громади у 2020 році». Згодом він же проситиме їх затвердити договір про міжбюджетний трансферт на 2019 рік між Великогаївською сільською радою і Тернопільською міською радою.

Після цього Василь Даньчак запропонує проголосувати за ще одне звернення до Києва, бо на виплату зарплат працівникам галузі охорони здоров`я і забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет, за його словами, грошей у 2020 році не вистачить.

Адресують цей документ Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову, прем'єр-міністру Олексію Гончаруку, а також народним депутатам: Андрію Богданцю, Ігорю Василіву, Івану Чайківському, Миколі Люшняку, Володимиру Гевку, Михайлові Цимбалюку, Людмилі Марченко та іншим. З повним текстом звернення можна ознайомитися ТУТ.

Цитуємо цей документ: «…У галузі охорони здоров`я міста, починаючи з 2016 року, постійно проводиться робота з оптимізації мережі медичних закладів… Однак проведені заходи не дають можливості в повному об`ємі забезпечити їхнє нормальне функціонування в І кварталі 2020 р., оскільки бюджетні асигнування на зарплату з нарахуваннями не забезпечені до кінця року на 17,9 млн грн, або один місячний фонд».

Окрім того, як йдеться в тексті, в І-му кварталі 2020-го, як і у 2019 році, складеться критична ситуація із забезпеченням інсуліном хворих на цукровий діабет. Оскільки медична субвенція на реінбурсацію інсулінів на цей період покриє лише 25% потреби. Саме тому Тернопільська міська рада проситиме збільшити розмір медичної субвенції ще на 21,4 млн грн.

Прийняти це рішення планують на 39-й сесії Тернопільської міської ради. Розглянути цього дня депутати мають і чимало інших цікавих питань (читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео