Віра Олександрович

Троє відомих тернополян отримають по 10 тисяч гривень (фото, відео)

Премію імені Володимира Лучаківського запровадили у Тернополі. Номінантам щороку вручатимуть по 10 тисяч гривень.

Відповідне положення затвердили на сесії міської ради сьогодні, 25 жовтня. Доповідав з цього питання начальник міського управлінні культури і мистецтв Олександр Смик.

Щорічне вручення грошової премії у розмірі 10 тис. грн, за його словами,  відбуватиметься у трьох номінаціях: «Майбутнє створюється сьогодні», «Формування позитивного іміджу міста» та «Культурно-мистецькі, наукові та інноваційні досягнення». Депутати прийняли це рішення. У залі знайшлося 29 «за».

Власне, премію започаткували, щоб вшанувати пам’ять першого українського бургомістра Тернополя Володимира Лучаківського і відзначити тернополян, які доклали вагомі зусилля для розвитку міста. Подавати кандидатури зможуть: керівники вищих навчальних закладів міста, представники засобів масової інформації, громадських організацій і галузевих спілок, а також установ, підприємств та організацій.

Пропозиції щодо кандидатів на таку грошову премію вже чекають в управлінні культури і мистецтв міської ради, що на бульварі Тараса Шевченка, 1. Тернополян попросили із цим не зволікати, бо із трьома номінантами треба визначитися до 7 листопада. Адже вказані премії цьогоріч вручатимуть з нагоди Дня місцевого самоврядування.

До речі, «Терен» докладно писав про деякі питання, що потрапили на розгляд депутатів - читайте про це ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ. Про решту цікавинок – читайте згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео