Віра Олександрович

Тернопільські податківці стверджують, що перевіряють лише «тіньовиків»

перевірка

Кількість податкових перевірок на Тернопільщині скоротилася на чверть. Причому податківці перевіряють лише «тіньовиків», тобто тих, хто використовує так звані «тіньові схеми».

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

– Упродовж 9-ти місяців фахівці управління податкових перевірок, трансферного ціноутворення і міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 232 перевірки суб’єктів господарювання-юридичних осіб, – уточнюють у податковій. – Порівняно із відповідним періодом торік число таких заходів скоротилося на 60, або 25,9%.

До речі, сума донарахованих грошових зобов’язань у результаті склала майже 71,9 млн грн, що на 24,3 млн грн більше, ніж у 2018-му.

– Крім того, наші працівники зменшили суб’єктам господарювання неправомірно задекларовані збитки на суму 32,1 млн грн і неправомірно задеклароване від’ємне значення податку на додану вартість (ПДВ) – на 3,8 млн грн, – додає виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Валерій Лісницький.

За його словами, підрозділи контрольно-перевірочної роботи першочергову увагу приділяють проведенню перевірок суб’єктів господарювання, які мають ризики в своїй діяльності, тобто використовують ризикоорієнтований підхід.

– Зростання надходжень до бюджету здійснюється винятково за рахунок детінізації економіки, – наголошує він. – Фахівці відомства перевіряють лише тих платників, які входять до ризикових груп або використовують так звані «тіньові схеми», уникають сплати платежів до бюджетів, мінімізуючи податкові зобов’язання.

Нагадаємо, із планом-графіком проведення документальних планових перевірок платників податків на 2019 рік можна ознайомитися на офіційному порталі ДПС України у розділі «Діяльність», підрозділ «Плани та звіти роботи».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео