Віра Олександрович

На Тернопільщині будуть вперто добиватися мораторію на продаж землі (фото, відео)

Тернопільщина ще раз звернеться до вищого керівництва держави із вимогою продовжити мораторій на продаж землі. Таку заяву зробив голова обласної ради Віктор Овчарук.

Про це йшлося на засіданні колегії Тернопільської обласної держадміністрації 12 листопада.

Нагадаємо, в обласній раді 17 вересня 2019 р. ухвалили рішення №1423 «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження до 2025 року мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення». Його підтримали місцеві ради краю усіх рівнів. Про це і нагадав присутнім на засіданні колегії обласної держадміністрації Віктор Овчарук.

Він розповів, що через винесення законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення на розгляд засідання сесії Верховної Ради України відбулася робоча зустріч керівників депутатських фракцій Тернопільської обласної ради. Тоді депутати й вирішили продовжити відстоювати позицію жителів краю і повторно звернутися до керівників держави із вимогою не впроваджувати поспішний ринок землі без належних напрацювань необхідних ринкових механізмів і законодавства.

До речі, своє бачення щодо умов, лише за дотримання яких можна буде запроваджувати земельну реформу, депутати планують викласти у новому зверненні. Причому керівники фракцій уповноважили голову обласної ради Віктора Овчарука і голову ОДА Ігоря Сопеля консолідовано підписати відповідний документ.

Ухвалити нове звернення планують вже у четвер, 14 листопада. Саме тоді відбудеться друге засідання 12-ї сесії облради. Про найцікавіше, що відбувалося на засіданні колегії, читайте ТУТ і ТУТ.

Фото автора і з відкритих джерел, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео