Оксана Бучко

Тернопільські активісти про дискредитацію волонтерів

79086459_3068204669859759_5781211209470574592_n

Останні події щодо розслідування вбивства Павла Шеремета пояснюють у тернопільському осередку «Молодіжний Націоналістичний Конгрес» (МНК). Звинувачення волонтерів називають знищенням ціннісних векторів України. Адже саме ці прості люди стали інформаційною бомбою для світу - волонтери із розваленої армії зробили потужне військо, здатне протистояти другій за потужністю армії світу, вважають активісти.

Тебе підозрюватимуть у вбивстві, а ще звинуватять у дестабілізації ситуації в Україні, йдеться у дописі. Правоохоронні органи назвали імена підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Виконавцями вбивства вважають групу волонтерів та ветеранів російсько-української війни. Серед них: рок-музикантикант Андрій Антоненко (Riffmaster), волонтер і дитячий хірург Юлія Кузьменко (псевдо «Лиса»), військовий медик, медсестра Яна Дугарь. Голова Верховної Ради Дмитро Разумков 16-го грудня подякував за ефективність розслідування справи вбивства, наголошуючи, що люди, які захищають державу, не можуть мати право на вбивство. Цим він фактично констатував те, що добровольці є винними у вбивстві. Мотивом вбивства слідчі органи вважають дестабілізацію ситуації в Україні. Публічно звинувачувати українських добровольців, проводити обшуки та аргументувати це тим, що саме українські волонтери та добровольці дестабілізують ситуацію в Україні ганебно як для представників правоохоронних органів, так і для влади.

Довідково:

Павло Шеремет керівник відділу спеціальних інформаційних проектів ОРТ (Першого Каналу Росії), пізніше Громадського телебачення Росії. В Україні дописував в «Українську Правду», був ведучим на телеканалі «ТВі» та на проросійському «Радіо Вєсті».

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео