Віра Олександрович

Землю на Львівській трасі Тернопіль все-таки забрав, але створив комісію (фото, відео)

Кібляр

Земельні питання традиційно складали левову частку питань порядку денного сесії Тернопільської міської ради. Йшлося на засіданні 20 грудня і про спірну ділянку на Львівській трасі площею понад 14 га.

Нагадаємо, про непросту ситуацію, що виникла через ініціативу міської ради щодо тієї землі, «Терен» писав неодноразово (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.). Наразі сторони домовилися про створення комісії, що вивчатиме вказане питання.

[embed]https://youtu.be/JFBCPJEyNq4[/embed]

Зауважимо, усі земельні питання на сесіях представляє начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. Зазвичай, ухвалюють ці пункти швидко, без дискусій. Якщо треба, то заявники, присутні у залі, відразу можуть пояснити депутатам суть свого прохання або нюанси проектів.

[embed]https://youtu.be/8MEmwVKMADA[/embed]

Приблизно так само було і на сесії 20 грудня. Ось тільки проектом рішення «Про поділ земельної ділянки на Львівській трасі площею понад 14 га із метою подальшого ефективного використання території для потреб Тернопільської міської територіальної громади» зацікавився не один заявник, а представники дачного кооперативу, де понад 800 ділянок отримали учасники АТО. Це депутатам не завадило. Вони дали необхідні голоси «за».

При цьому у міській раді наголосили: йдеться суто про поділ земельної ділянки, яка, відповідно до Генерального плану міста, передбачена під об’єкти торгівельного призначення. Тому землю, передану учасникам АТО/ООС, за ініціативи обласної держадміністрації, ніхто рухати не планував. Вона, мовляв, залишиться у їхній власності.

Президія
Президія

Щоправда, плани вояків щодо побудови власної інфраструктури (школи, садочка, стадіону тощо – прим.) у місті ніхто до уваги не брав. Натомість присутнім нагадали, що будівництво школи, дошкільного закладу та інших об’єктів громадської забудови передбачили при створенні детального плану забудови мікрорайону «Кутківці». Ці новації заклали і в Генеральний план. Тому учасники садівничого товариства, які отримали на Львівській трасі ділянки під садівництво, зможуть користуватися міськими соціальними об’єктами.

Люди
Люди

Втім, це – не все. На протокольне доручення сесії у місті створять відповідну робочу групу, яка надалі вивчатиме питання ділянки на Львівській трасі і розглядатиме звернення учасників АТО/ООС. Тим паче, як нагадали у міській раді, частину спірної ділянки планують виставити на аукціон, а виручені кошти підуть сотням учасників АТО/ООС, які перебувають на черзі в очікуванні компенсації за ділянки, бо землі у місті на всіх не вистачає.

Ба більше, розглядається навіть такий варіант: усі 84 гектари, де нині розміщенні ділянки учасників АТО/ООС, у перспективі могли б перейти під управління Тернополя. Власники ділянок тоді змогли б оформити там офіційно житлове будівництво, адже у межах міста це - законно. Зрештою, і міська влада розпочала б реалізацію проекту зі створення «Львівського житлового масиву». Чи підуть на це вояки? Ось у чому питання…

Люди2
Люди2

До речі, на цьому засіданні ухвалили багато цікавих питань. «Терен» про це докладно писав ТУТ, ТУТ і ТУТ. Там йшлося, зокрема, і про забезпечення необхідного фінансування усім галузям міської господарки.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео