Віра Олександрович

Тернопільщина: якби відразу не забили тривогу, трагедія в Угринові мала б гірші наслідки (відео)

На особливому контролі в очільника поліції Тернопільщини перебуває кримінальне провадження щодо нещасного випадку, що трапився у селі Угринів Підгаєцького району 3 січня.

Про це начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол повідомив особисто. Брифінг вчора, 20 січня, тривав понад 1,5 години, тож правоохоронець встиг розповісти чимало цікавого (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Богомол2
Богомол2

Нагадаємо, близько 18:30 у п’ятницю, 3 січня, на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що в Угринові, що на Підгаєччині у сільському клубі виникла пожежа і пролунав вибух. На місце події тоді відразу виїхали рятувальники і співробітники поліції. Особливість трагедії була в тому, що внаслідок вибуху постраждали 8-ро неповнолітніх віком від 12-ти до 17 років. Вони у цей час проводили репетицію виступу різдвяного вертепу. Газ у будівлю потрапив випадково, адже, як виявилося, у труби, яку напередодні зварювали майстри, була приєднана ще одна гілка. Вона була зламана. 

– Із районної лікарні нам повідомили, що у дітей є опіки, але «все добре», – пригадує Олександр Богомол. – Якби діти залишилися у тій лікарні, то не знаю, які могли б бути наслідки. А так – усіх дітей уже в перший день доправили в обласну лікарню і до їхнього порятунку підключили фахових спеціалістів. 

Якісний огляд місця події рятувальники і правоохоронці провели тієї ж ночі. Втім, через особливість ситуації довелося залучати й виняткових експертів, додає Олександр Богомол.

Що цікаво, за наслідками трагедії в Угринові тривають аж 8 експертиз. Про отримані результати поліцейські обіцяють повідомити громадськості відразу. Тим паче, серед потерпілих підлітків є син працівника правоохоронних органів. Щоб йому допомогти, поліцейські навіть збирали кошти. 

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео