Юля Джима стала найкращою з українок, тернополянки Меркушина та Підгрушна у четвертому і п'ятому десятках відповідно

73713

Другий день шостого етапу Кубка світу відзначився лише жіночої індивідуальною гонкою. Попри прогнози тренерів, окрім Олени Підгрушної (4-й стартовий номер), на трасу вийшла ще одна тернополянка Настя Меркушина (78-а).

Зауважу, в індивідуальній гонці один промах додає до часу спортсмена +1 хв, а не штрафне коло, як є в інших одиничних дисциплінах. Вогневі рубежі розташовані у порядку «лежка», «стійка», «лежка», «стійка».

«Лежку» Олена Підгрушна закрила з однією хибою, опустившись на 59-у сходинку +1:32,7 хв. Меркушина - чисто, вийшовши 16-ю +22,0 с.

На «стійці» капітан жіночої збірної настріляла ще одну хвилину штрафу, однак за позиціями відіграла дев'ять місць - 50-а + 3:00,1 хв. Настя - знову відмінно, піднявшись на 10-е місце.

Третю стрільбу Олена пройшла нарешті з нулем, піднявшись на 38-е місце +3:38,7 хв. Меркушина - з двома промахами, опустившись одразу на 35-у сходинку +3:29,6 хв.

Останній вогневий рубіж завершився для Підгрушної хвилиною штрафу. Біатлоністка опустилася на 40-у позицію +5:23,4 хв. Для Меркушиної - з хибою, як результат - 37-е місце +5:12,1 хв.

На фініші Олена Підгрушна посіла 40-у сходинку, Настя Меркушина - 37-а. Найкращою з українок стала Юлія Джима, піднявшись на 14-у позицію.

Свій результат Олена Підгрушна прокоментувала так:

- Ми приїхали у Поклюку раніше, що допомогло трохи краще акліматизуватися. Однак, для мене ця гонка була дуже важкою, особливо на лижні. Погано було зі старту. Вже з перших кроків я зрозуміла, що швидкість низька, а пульс у мене великий. Тому одразу після гонки хочу зв'язатися зі своїми кардіологами, аби розібратися, у чому проблема.

Нагадаю, перед сезоном 2019/2020 Підгрушна мала проблеми з серцем. Тернополянка могла передчасно завершити кар'єру.

Завтра вболівальників чекають одинична змішана та змішана естафети.

Нагадаю, вчора Дмитро Підручний в індивідуальній гонці став лише 30-м. Однак тернопільського біатлоніста визнали найкращим спортсменом 2019-го року.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео