Україна в змішаній естафеті десята: попри проблеми із серцем Олена Підгрушна вийшла на старт, ставши єдиною відмінницею зі стрільби. Меркушина пояснила штрафне коло

63351

Попри зауваження тренерів та лікарів, тернополянка Олена Підгрушна таки вийшла на старт змішаної естафети, якою завершується третій біатлонний день шостого етапу Кубка світу. Окрім традиційної фінішерки стартували: Артем Тищенко, Артем Прима, Юлія Джима.

Артем Тищенко вийшов під 15-м номером. На колі українець тримався в другому десятку пелетону. «Лежку» Артем закрив з нуля, вийшовши сьомим +5,7 с. «Стійку» - з шести патронів.

На трасу Артем Прима вийшов 19-м +1:45,8 хв. Першу стрільбу українець закрив з восьми пострілів, вийшовши 18-м +2:08,8 хв. Другу - з шести.

Юля Джима естафетну паличку отримала 14-ю +2:48,4 хв. П'яту стрільбу гонки українка закрила з восьми, опустившись на 16-у сходинку +3:12 хв. Останню для себе - з шести патронів.

На трасу Олена Підгрушна вийшла 12-ю +3:13,2 хв. «Лежку» тернополянка закрила в нуль, піднявшись на 11-е місце +3:13,7 хв. «Стійку» - знову чисто.

Фінішувала Олена Підгрушна десятою +3:30,8 хв.

Завтра, 26 січня, відбудеться два мас-старти. На гонку кваліфікувалися Дмитро Підручний, Артем Прима, Олена Підгрушна та Юлія Джима.

Нагадаю, в одиничному міксті Меркушина пішла на коло штрафу, через що втратила першу позицію. Як результат - п'ята сходинка.

Свій провал тернополянка прокоментувала так:

- Підійшла до вогневого рубежу ідеально. Я спіймала класний пульс та мала впевнено працювати. Бачила, що не закриваю мішені, але не розуміла чому. Після фінішу мені сказали, що мала бути поправка на дві позиції вгору. Складно сказати, чому вона так збилася після пристрілки. Можливо, через сонце, або через те, що я пристрілювалася на четвертому рубежі, а прийшла на другий. Потім зробила поправку і закрила всі п’ять мішеней.

Почувалася дуже класно. Вчора непогано пробігла індивідуальну гонку, розігналася на ній та розійшлася – відчувала драйв, була на емоційному підйомі. Ногами сьогодні йшла добре, а от стрільба була не дуже.

Бігти супермікст з Дмитро Підручним для мене велика відповідальність. Окрім того, мені хотілося реабілітуватися за помилки в Естерсунді. Але знову не вдалося. Не розумію, що зі мною коїться. Все якось неправильно. Можливо, коли мені кажуть, що ця естафета відбіркова і я маю пройти – це чинить тиск на мене, наче додаткове навантаження. Мені було дуже складно психологічно. Я не пов’язую сьогоднішній виступ саме з цим, але це може бути одним із факторів. Дякую вболівальникам, що підтримували.

Дмитро Підручний провів два ідеальні етапи:

- Я дуже часто бігаю такі гонки, зокрема на чемпіонаті світу торік. Було несподіванкою, що тренер поставив на супермікст. За декілька днів до старту Юрай Санітра говорив, що я пропускатиму ці змагання, щоб відновитись та краще підготуватись до мас-старту. Але вчора після жіночої індивідуальної гонки він вирішив, що ця гонка буде для мене гарною розминкою перед особистими змаганнями. Я люблю бігати контактні старти та естафети, це одні з моїх найулюбленіших видів змагань. Можливо, саме тому вони вдаються. В естафетах ти розумієш, що є ще додаткові патрони. Ти почуваєшся більш розкутим і ризикуєш на вогневих рубежах, через що вдається краще стріляти. У мас-старті чи гонці переслідування намагаєшся кожен патрон використовувати на максимум, бо ціна промаху дуже велика.

В індивідуальній гонці Дмитро Підручний став 30-м. Усе - через сильні болі в спині та ногах. Однак того ж дня тернополянина визнали найкращим спортсменом 2019 року. Настя Меркушина та Олена Підгрушна в цій дисципліні посіли 37-у та 40-у сходинки відповідно.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео