Орест Сарматський

Тернопільщина знайомиться із концепцію врегулювання боргів підприємств тепло- та водопостачання

DSC_0014-e1579695813695 (Copy)

Міністерство розвитку громад та територій України презентувало своє бачення виведення з фінансової кризи підприємств тепло- та водопостачання і водовідведення.

Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

- Борги населення перед підприємствами тепло-, водопостачання та водовідведення (що могли б стати відповідним джерелом для погашення заборгованості за енергоносії) становили майже 19 млрд грн (14,8 млрд грн за послуги теплопостачання та 4,1 млрд Тому на даному етапі Мінрегіон підготував зміни до деяких Законів України, які спрямовані, зокрема, на продовження терміну реструктуризації кредиторської заборгованості підприємств, запровадження механізму реструктуризації заборгованості населення за спожиті комунальні послуги та визначення умов щодо такої реструктуризації, - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що передбачається визначення джерел компенсації збитків підприємств галузі, що обумовлено, перш за все, неефективною тарифною політикою попередніх років.

Розроблені Мінрегіоном законопроекти до їх погодження з іншими міністерствами, були винесені на публічне обговорення на засіданні Робочої групи з розгляду концепції передачі повноважень з регулювання діяльності підприємств тепло-, водопостачання і водовідведення на місцевий рівень та фінансової стабілізації їх роботи, яке, за дорученням Міністра, провів Перший заступник Міністра Дмитро Живицький.

Усі слушні пропозиції, будуть враховані для того, щоб механізми, напрацьовані Мінрегіоном, були сприйнятними для всіх зацікавлених сторін та враховували інтереси споживача.

Вибір читачів за тиждень

Відео