Олена Підгрушна завершить кар'єру до Олімпійських ігор 2022?

Bia_19.12.2019_02

Кількома тижнями раніше титулована тернопільська біатлоністка, багаторазова призерка Кубка світу, Кубка IBU та Олімпійських ігор, капітан жіночої збірної відсвяткувала своє 33-річчя. Напередодні свята жінка зробила собі приємний подарунок - виграла Кубок Австрії.

Однак наразі сезон 2019/2020 не відзначається перемогами. Навіть останнє легендарне коло Підгрушної почало підводити. Так, в одній з естафет традиційна фінішерка з четвертої проміжної позиції опустилася на поточну шосту. До того ж, після індивідуальної гонки шостого етапу Підгрушна зізналася, що знову має проблеми із серцем. 

Невдоволення результатами біатлоністка виражала майже під час кожної гонки у коментарях для UA:Перший.

- В цілому, не скажу, що відчуваю себе погано. Минулого року були проблеми із серцем, лікарі навіть забороняли виступати. Однак вдало підібраний курс терапій та тренування перевершили всі очікування... Багато залежить від траси. Були дистанції, які за погодних умов перетворювалися на каток. Інколи забагато викладалася на колі, через що бракувало дихання на стрільбі… Загалом зараз почуваюся непогано. Звісно ж, основний акцент на Чемпіонат світу й, можливо, на Олімпійські ігри.

Наразі Олена Підгрушна готується до Чемпіонату світу, який 13 лютого стартує в Антхольц-Антерсельві змішаною естафетою. Разом із чинними чемпіонами займаються й майбутні метри біатлону.

- Зараз у нас багато молоді. Юніори їздять на загальні збори, беруть участь в пристрілках і розкатках. Я сподіваюся, що наше нове покоління мене обійде і доведе, що воно сильніше. На сьогодні я капітан і буду оберігати цю команду, як щось цінне і дороге для мене. У дівчаток дуже багато бажань, потенціалу, енергії, оптимізму. Я дивлюся на них і кажу: «Я - бабуся, куди мені до них?». А вони дивляться на мене і кажуть, що раз Олена Михайлівна може, то і ми зможемо.

«Наші діти», як ми їх називаємо, дуже шанобливо до нас ставляться. Але це смішно виглядає. Особливо, коли ми на лижні, я дивлюся на них і кажу: «Я ж не можу молодим програти», а вони дивляться на мене і кажуть: «Ну ми ж не можемо програти бабусі».

Ми тягнемося один одного. Я приймаю від них той азарт, ту молодість, позитивні емоції, а вони беруть від нас досвід. Я завжди за здорову конкуренцію, це повинно бути в команді.

Дуже класно, коли на фініші змагаються досвід і юність. Наше завдання - боротися не всередині команди, а на міжнародній арені. Якщо боятися внутрішньої конкуренції, немає сенсу їхати на змагання міжнародного класу.

Також в одному з інтерв’ю Підгрушна заявила, що не проти завершити кар’єру. Можливо навіть до наступних Олімпійських ігор, які відбудуться у 2022 році.

- Важко щось говорити. Я буду бігати доти, поки маю сили. Як вже зазначала Віта Семеренко, ми будемо змагатися до останнього, однак, при наявності сильніших кадрів, впевнено відійдемо назад. Кожен спортсмен, який виступає на міжнародному рівні, повинен розуміти, що в першу чергу він представляє країну, свою націю і лише потім – себе.

Надіюсь, сили будуть і на Олімпійські ігри. Наразі тренуємося із курсом на основні зимові змагання 2022 року. Проте впевнено говорити ще рано.

Нагадаю, перед початком Чемпіонату світу біатлоністи мають два тижні перерви. Головні змагання сезону 2019/2020 розпочнуться 13 лютого.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео