Віра Олександрович

Воробіївка, Кокутківці і Серединці чомусь не вгодили Тернополю (фото, відео)

Тернопільська міська територіальна громада (МТГ) збільшується! Днями до неї приєдналася Городищенська сільська рада. Іншим населеним пунктам Зборівщини у їхньому проханні наразі відмовили.

Про це на сесії Тернопільської міськради 7 лютого доповідала начальниця міського управління економіки, промисловості і праці Тетяна Корчак.

Корчак2
Корчак2

«За» добровільне приєднання Городищенської сільської територіальної громади до Тернопільської МТГ проголосували 33 депутати із 34-х присутніх. Відтак ми отримали ще два населених пункти Зборівщини. Це села Городище і Носівці.

Снимок_карта
Снимок_карта

Нагадаємо, досі у складі Тернопільської МТГ були такі села, як Курівці, Кобзарівка, Вертелка, Малашівці, Іванківці, Чернихів, Глядки і Плесківці того ж таки Зборівського району.

– Тернопільська міська рада спільно зі старостами цих сіл працює над організацією надання якісних послуг жителям нашої громади, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Зокрема, щороку ми передбачаємо фінансування на покращення інфраструктури у цих селах, надання якісних медичних та освітніх послуг, організацію транспортного сполучення і багато іншого.

Що цікаво, на тій же сесії депутати погодилися включити до порядку денного питання про приєднання до МТГ села Нестерівці та кількох населених пунктів, що входять до складу Висиповецької сільської ради. Проте врешті обранці тернополян не дали згоду на їхнє доєднання до обласного центру. Що – доволі нелогічно, адже Городище і Носівці розташовані далі від Тернополя, ніж Воробіївка, Кокутківці і Серединці. 

Депутати
Депутати

До речі, на 46-й сесії депутати розглянули близько 200 питань і ухвалили чимало цікавих рішень. Про «Терен» докладно писав ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео