Орест Сарматський

На Тернопільщині вже працює нова команда офісу, що фінансується Європейським Союзом (фото)

«День відкритих дверей» Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» відбувся в обласному центрі.

Як повідомив «Терену» експерт з комунікації та висвітлення регіонального офісу Сергій Волохатий, у рамках події представлено нову команду регіонального офісу та напрацьовано разом з громадами Тернопільщини спільні завдання по роботі у 2020 році.

IMG_0644 (Copy)
IMG_0644 (Copy)

У заході взяли участь представники Програми «U-LEAD з Європою», Тернопільської обласної державної адміністрації, обласної ради, об’єднаних територіальних громад та ЗМІ.

- Сьогодні першим в Україні свою роботу розпочинає Тернопільський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою». Невдовзі такі офіси відкриються у всіх 24 областях України. Команда офісу буде працювати для розвитку громад, його двері завжди відкриті для всіх. Ми хочемо разом напрацювати спільні завдання та спланувати нашу діяльність, щоб вона максимально відповідала потребам громад, – у вступному слові  підкреслила керівниця відділу з питань регіональної діяльності «U-LEAD з Європою» Олена Томнюк.

_ORL0071 (Copy)
_ORL0071 (Copy)

В свою чергу Анна Гайдучок, керівниця регіонального хабу для Західної України Програми «U-LEAD з Європою», розповіла про завдання Програми на найближчий час та поділилася здобутками за попередні роки діяльності.

- Тернопільський регіональний офіс входить до структури Західного Хабу «U-LEAD з Європою». Ми закликаємо громади ділитися досвідом, комунікувати та разом напрацювати завдання на наступні три роки діяльності регіонального офісу, – підсумувала вона. 

_ORL0060 (Copy)
_ORL0060 (Copy)

Наталя Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу зазначила, що в рамках підписання угоди на саміті ЄС-Україна 8 липня 2019 року було прийнято рішення продовжувати успішну роботу Програми «U-LEAD з Європою» по всій Україні.

- Тернопільський регіональний офіс U-LEAD продовжуватиме підтримувати розвиток і посилення місцевого самоврядування, допомагати громадам Тернопільської області скористатися можливостями, запропонованими реформою, – розповіла Наталя Онищук.

Основне завдання реформи децентралізації – щоб люди відчули свій вплив на управлінські процеси та зрозуміли, що утворення ОТГ – це нові можливості для розвитку їх територій. Забезпечення цього процесу тісно пов’язане з діяльністю обласної державної адміністрації та обласної ради.

- Постійна робота з громадами, консультаційна та методична допомога від Програми «U-LEAD з Європою» посилює спроможність ОТГ Тернопільщини. Об’єднанні територіальні громади наповнилися новим змістом, вони здатні самостійно заробляти ресурси, управляти ними та розв'язувати поточні питання. Ми очікуємо на подальшу співпрацю задля успіху кожної громади області, – заявив начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Володимир Харченко.

_ORL0052 (Copy)
_ORL0052 (Copy)

Заступник голови Тернопільської обласної рада Любомир Крупа поінформував присутніх про завершення розроблення стратегії розвитку регіону, що буде мати важливе знання для діяльності громад області. За його словами, Тернопільщина має надійного партнера в особі Програми  «U-LEAD з Європою», співпраця з якою посилює потенціал громад області та сприяє їхньому розвитку.

В рамках заходу Наталя Онищук поділилася з присутніми плани роботи регіонального офісу, представила команду, ознайомила із завдання в межах Програми та закликала усіх до співпраці.

Підсумком заходу стало оголошення 20-ти завдань на 2020 рік, які були спільно напрацьовані представниками громад та командою регіонального офісу. Також представники громад ділилися історіями успіхами та кращими практиками, які вдалося їм втілити за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

_ORL0043 (Copy)
_ORL0043 (Copy)

Зазначимо, що Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами - членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео