Віра Олександрович

Через коронавірус на Тернопільщині нарешті створять інфекційну лікарню обласного рівня

Овчарук

Розширене засідання президії Тернопільської обласної ради проведуть у понеділок, 2 березня. Запрошених чекатимуть о 14 годині у кабінеті №532 адміністративного будинку, що на вулиці Грушевського, 8. 

Про це розпорядився очільник краю Віктор Овчарук, окрім представників фракцій, запросивши керівників обласної держадміністрації та її структурних підрозділів, а також - представників правоохоронних і контролюючих органів області. Ініціювали таке зібрання через загострення ситуації із поширенням коронавірусу. Тож на розгляд присутніх винесуть лише одне питання, «Про стан готовності до роботи в умовах загрози появи коронавірусу і здійснення заходів із запобігання його поширенню на території Тернопілля». 

Додамо, вірогідно після цього засідання оголосять сесію обласної ради. Принаймні чутки про це поширюються. Мовляв, депутати хочуть самі все почути, як то кажуть, із перших уст, тобто від медиків і представників правоохоронних та контролюючих органів. До того ж, за конфіденційною інформацією, вони вже всерйоз замислилися над тим, щоб нарешті створити на Тернопільщині інфекційну лікарю обласного рівня. Базою, вочевидь, стане КНП «Тернопільський регіональний фтизіопульмонологічний медичний центр». Йдеться про «тубдиспансер у Березовиці», як цю установу звикли називати люди. Юридична адреса: с. Великі Гаї, вул. Підлісна, будинок 26 А. 

Нагадаємо, востаннє обранці жителів Тернопільщини збиралися 19 лютого. Тоді Віктор Овчарук озвучив заяву до керівництва країни з приводу недопущення розміщення евакуйованих із Китаю українців у нашій області

Овчарук2
Овчарук2

Але цим в обласній раді вирішили не обмежуватися. Попри те, що в Україні наразі не зафіксували жодного лабораторно підтвердженого випадку вірусу COVID-19, на Тернопільщині розпочали процес закупівлі засобів індивідуального захисту, спецодягу, медикаментів та обладнання, необхідних для прийняття пацієнтів із підозрою на коронавірус.

Віктор Овчарук, який є лікарем за фахом, уже провів зустріч із в. о. директора ДУ «Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Оксаною Чайчук, головним спеціалістом-терапевтом управління охорони здоров'я Тернопільської обласної держадміністрації Ларисою Матюк і керівником Регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру Вадимом Рудиком. Під час наради фахівці сформували список засобів, якими ще необхідно забезпечити ті медичні заклади у Тернополі, які прийматимуть пацієнтів із підозрою на коронавірус.

До слова, 27 лютого відбувся брифінг в обласній держадміністрації з приводу підготовки до вірогідної епідемії. Жителям Тернопілля там порадили тимчасово відмовитися від поїздок за кордон. Наголошували саме на тих державах, де випадки зараження коронавірусом уже зафіксовані.

Фото с сайту Тернопільської обласної ради

Вибір читачів за тиждень

Відео