Віра Олександрович

Такого ще не було: на Тернопільщині задекларували майже 45 мільярдів доходів

Гривні

Тернопільські підприємства суттєво збільшили сплату із податку на прибуток. Надходження перевищили очікувані аж на третину.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Майже 34 млн грн податку на прибуток підприємств сплатили суб’єкти господарювання Тернопільського регіону до зведеного бюджету у січні-лютому 2020 року, - звітують у податковій. - Це перевищило очікувані надходження на 30,5%. До державного бюджету забезпечили 30,1 млн грн цього податку, а до місцевих скарбниць – 3,9 млн грн. Планові показники перевищили на 28,2 і 51,6%, відповідно.

Цьогоріч упродовж двох місяців до зведеного бюджету надійшло 1,5 млн грн частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій, що вилучається до бюджету.

- Виконання індикативу забезпечили майже в 4 рази більше, - уточнюють податківці. - При очікуваних 400 тис. грн реальна сплата склала 1,5 млн грн.

За підсумками 2019 року декларації з податку на прибуток подали 3 569 підприємств. Вони задекларували 44 млрд 622,5 млн грн доходів. Сплатити їм належить 124,2 млн грн податку на прибуток. Приріст до минулого року склав 15 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео