Оксана Бучко

Тернопільські підприємці, які збирались відстоювати права у Києві, змушені взяти паузу через карантин

87040387_2909608945769301_3660953483713970176_n

Орієнтовно на місяць переносять всеукраїнську акцію підприємців за збереження та розвиток мікропідприємництва та спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності. У ній збирались взяти участь і тернополяни. Цей період вимушеної паузи використовують задля мобілізації сил.

- Наголошуємо, що це не програш, це - пауза, яку ми з Вами повинні використати для мобілізації, - розповідають учасники групи SaveФОП-Тернопільщина. - Це не знімає з нас відповідальності та не дає владі право на нехтування наших вимог! Ми очікуємо від Президента обіцяної зустрічі, ми далі тиснемо на депутатів, ми продовжуємо нашу боротьбу! Закликаємо усіх підприємців згуртуватись навколо спільної мети та допомагати організаторам в роботі на місцях! Це надважливо, щоб ми не сиділи склавши руки! Проводимо зібрання, доносимо до людей якомога більше інформації, зустрічаємось з депутатами, проводимо автопробіги тощо.

Заплановану на 18 березня акцію переносять орієнтовно на 15 квітня, з урахуванням подальшої епідеміологічної ситуації. Вимоги підприємців залишаються незмінними:

  1. Підтримати законопроекти №№2644, 2645 і скасувати «кеш-бек» та фіскалізацію для фізичних осіб-підприємців, що працюють на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності (норми законів №№128-IX, 129-IX).
  2. Утворити при Президентові України постійно діючий консультативно-дорадчий орган, що буде опікуватися розвитком мікропідприємництва в Україні. Цей орган повинен бути створений на паритетних засадах участі в ньому представників влади та представників мікропідприємництва.
  3. Вносити всі зміни до законодавства, що стосуються умов ведення діяльності мікропідприємництва, виключно після їх обговорення з представниками мікробізнесу та ґрунтовного прогнозування їхніх наслідків. Головним критерієм реформ в Україні має стати зменшення втручання чиновників у господарську діяльність.
  4. Провести реформи Державної податкової та Державної митної служб України у відповідності до стандартів ЄС для забезпечення прозорих та простих процедур стягнення податків, розмитнення товарів, яка передбачає усунення будь-яких проявів корупції.
  5. Запровадити мораторій на перевірки мікробізнесу усіма контролюючими органами до завершення реформи Державної податкової та Державної митної служб України у відповідності до стандартів ЄС.

Також склали додаткові вимоги з урахуванням існуючої загрози коронавірусної інфекції:

  1. Запровадити мораторій на усі види перевірок усіма контролюючими органами до моменту зняття обмежень запроваджених законодавчою та виконавчою владою під час існуючої загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні, дії надзвичайного стану чи карантину.
  2. У разі існуючої загрози епідемії коронавірусної інфекції в Україні (COVID-19) запровадити надзвичайний стан, або карантин відповідно до ст.85 Конституції України, ст.4 Закону України «Про правовий режим надзвичайного стану», ст.29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб».
  3. Визнати рішенням Уряду форс-мажорними обставинами в період дії запроваджених обмежень органами законодавчої та виконавчої влади в регіонах, де такі обмеження запроваджені відповідно до ст.14-1 Закону України «Про торгово-промислові палати України».
  4. На час запровадження заходів обмеження органами законодавчої та виконавчої влади через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення поширення COVID-19 скасувати обов’язок сплати єдиного податку та податків за використання земельними ресурсами на територіях де діють вищезазначені обмеження.
  5. У разі прийняття рішення щодо карантину надати право суб’єктам господарювання на територіях, де запроваджено карантин, відправляти працівників у відпустку без збереження заробітної плати та без сплати ЄСВ, ПДФО і військового збору.

зображення_viber_2020-03-13_20-02-54
зображення_viber_2020-03-13_20-02-54

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео