Тернопільські спортсмени прокоментували скасування спортивних змагань всеукраїнського та міжнародного рівнів (відео)

1

Через коронавірус в Україні та світі достроково скасували всі спортивні змагання. Учасників терміново відправляють додому. Легку паніку на собі відчули й тернопільські спортсмени, які зараз виступають на змаганнях міжнародних та всеукраїнських рівнів.

До закриття змагань усі ставляться з розумінням, хоть і жалкують за потенційно втраченими перемогами.

- Я десь здогадувався, що так буде. Чесно кажучи, не дуже радує. Якби тут (Контіолахті, - прим. ред.) продовжили ще етап - було б краще. Адже навіщо ми тоді тренуємося, якщо радіємо скасуванню етапу? Кожна гонка - це шанс проявити себе, заробити очок в залік, і заробити призових (гроші, - прим. ред.). Ми ціле літо готуємося не для того, щоб потім пропускати етапи, - розповів для ФБУ Дмитро Підручний.

Спортсмен не поділяє паніку навколо коронавірусу й просить людей ставитися до цього розумно.

- Мені не подобається, коли люди, особливо в нашій країні, поводяться неналежним чином. Як, приклад, в Чернівцях, коли жінку люди просто виганяли з її будинку. Це зайва паніка, яка лише погіршує ситуацію. Просто потрібно дотримуватися певних правил гігієни, безпеки, і з часом це все пройде.

Капітан жіночої збірної Олена Підгрушна передчасному завершенню сезону навіть рада.

- Під час спринту відчувала, що мої сили повністю закінчилися. Звісно ж, треба бігти, заробляти командні очки, але... Добре так, як склалося. Не скажу, що сильно радію, але й не засмучуюся. Головне - вберегти здоров'я, а перемоги ще будуть попереду.

Не задоволені й тернопільські баскетболісти.

- Не думаю, що то справедливо, - каже наставник БК «Тернополя» Дмитро Забірченко. – Не секрет, що Західна конференція – помітно сильніша, тому співставляти лідерів виключно за турнірними показниками в цьому випадку не дуже доречно.

Не задоволений результатом і президент клубу.

- Було б справедливіше, якби ФБУ у цій ситуації визначило чемпіонами переможців обох конференцій, - вважає президент БК «Тернопіль» Ігор Комендат. – Взагалі, вважаю рішення про зупинення, а не призупинення чемпіонату поспішним і не зовсім спортивним. Але такі реалії. Мені шкода, хлопці, що все закінчилося саме так. Я знаю, як сильно ви хотіли виграти і разом з вами сумую, що нам не вдалося довести початого до кінця. У будь-якому разі, дякую всім вам за гру і ставлення до справи. Усі матеріальні питання вирішені, а окремі деталі вирішуються в індивідуальному порядку.

Нагадаю, через коронавірус тернопільського паралімпійця екстрено відправили додому. В Україні та усьому світі скасували спортивні заходи. А от у Польщі через небезпеку вже починається паніка.

Фото, відео БК «Тернопіль»

Вибір читачів за тиждень

Відео